De laatste trainingsweek

We gaan de laatste trainingsweek in van het seizoen 2015-2016. Voor 14 spelers en spelers wordt het de allerlaatste trainingsweek bij de Badmintonschool Barendrecht. Afgelopen week hebben naast de eerder gemelde namen nu ook  Damian Schouten, Victoria Mink en Carlo van den Berge aangegeven te willen of moeten stoppen met de Badmintonschool.  Ook gaan we afscheid nemen van Merel Oomens.  Toch zijn we als bestuur en trainers trots op wat al die kinderen waarvan we afscheid gaan nemen de afgelopen seizoenen hebben bereikt. De meesten van hen zijn al 3 tot 4 seizoenen actief bij de Badmintonschool Barendrecht met Jerdi de Goeij als koploper. Hij is al vanaf het seizoen 2010-2011 actief bij de Badmintonschool.

Ook Ton Both zal als trainer/coach komende vrijdag zijn laatste training geven. We gaan hem zeker missen, ook als masseur en verzorger van alle kinderen van de Badmintonschool. Op dit moment is overigens nog niet bekend wie zijn opvolger wordt. Gelukkig heeft hij aangegeven ons zo af en toe nog wel te willen helpen met coachen op een aantal toernooien.

Uiteraard gaan we het seizoen 2015-2016 nog uitgebreid nabeschouwen als ook de Nederlandse Jeugdkampioenschappen van komend weekend achter de rug zijn.

Een paar helaas minder leuke dingen over het afgelopen seizoen wil ik toch alvast noemen, omdat deze zeker het seizoen hebben beïnvloed. Dit zijn dan met name de blessures van Jerdi de Goeij (arm uit de kom), die na bijna 4 maanden eindelijk komende week bovenhandse slagen mag gaan spelen; Maurice Tjan (overbelasting en groeipijnen), die ruim 2 maanden niets mocht doen en pas nu weer heel rustig aan mag gaan trainen. Dan hadden we ook nog de voetblessure van Melissa Evengroen die haar weken achtereen van spelen afhield. Daarnaast nog vele kleine pijntjes die met de groei hebben te maken van een aantal spelers en speelsters uit de diverse trainingsgroepen. Indy de Goeij lijkt er na 14 maanden eindelijk in te slagen om in spannende wedstrijden haar eerder opgelopen zware knieblessure te vergeten en dat is al een grote overwinning op zich.

Het recente ernstige verkeersongeluk van Tobias Blaauw heeft iedereen doen beseffen, dat gezondheid niet zo vanzelfsprekend is. Gelukkig is Tobias al weer thuis met zijn been en arm nog volledig in het gips. Zijn herstel gaat een lange tijd vergen, maar Tobias kennende gaat hij er zeker weer voor knokken om terug te komen.  Uiteraard hopen we dat het herstel voorspoedig zal verlopen en we hem weer snel terug zien in de sporthal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *