Warm en succesvol JM Tilburg

Het was volgens mij weer het warmste weekend van het seizoen en dan zit je weer in de sporthal. Dit keer in Tilburg waar het laatste JM toernooi van dit seizoen werd verspeeld. Veel banen beschikbaar en daardoor voor de coaches lastig om alles te volgen.

Vanuit de Badmintonschool Barendrecht deden 17 spelers en speelsters mee. Zeven spelers en speelsters wisten in totaal 14 halve finales halen. Helaas bereikten Victoria Mink (halve finale damesdubbel) en Chloë Li (in alle onderdelen U13 halve finale!) geen finales, maar Royce Mink (herenenkel U11 en herendubbel U11). Meerte Loos (damesdubbel U11), Karlijn van der Lee (damesdubbel U13 en gemengddubbel U13), Romy Claassen (damesenkel U17 en gemengddubbel U17) en Carlo van den Berge (U17 alle onderdelen) wisten zich wel in de prijzen te spelen.prijswinnaars

Carlo wist voor het eerst te winnen van de nummer 2 op de ranglijst en dat is zo vlak voor de finales van het JM circuit en het NJK een mooie opsteker. Romy had op meer gehoopt in haar enkelspel maar wist de eerste prijs niet mee te nemen. De volgende keer zijn wellicht de rollen omgedraaid. Royce liet zien dit seizoen veel geleerd te  hebben en was oppermachtig bij de heren in de U11.  Karlijn speelde zich wederom in de prijzen en blijft prijzen binnen slepen. Chloë klopt nadrukkelijk op de deur als ze volgend seizoen als eerste jaars U13 aan zal treden in de toernooien. Ook Meerte sloot als eerste jaars op de JM toernooien en prachtig seizoen af. Wellicht had ze op meer gerekend maar ook haar tegenstandsters blijven zich ontwikkelen en willen winnen, dus lekker blijven doortrainen voor de volgende wedstrijden.

Zelf heb ik op zaterdag veel partijen gezien, helaas soms ook op afstand, maar ja met 20 banen is het lastig om alles bij te houden, zelfs met 3 coaches.  Toch even een paar dingen die ik heb gezien. Dit keer begin ik met Henry Tsui. In zijn enkelspel liep hij helaas een voetblessure op, maar zodra hij zijn tempo verhoogde zie je dat hij meer in zijn mars heeft dan hij tot nu toe heeft laten zien. Kevin Klok deed zeker zijn best maar komt op dit niveau nog power te kort. Hetzelfde gold ook voor Max Storn, die wel de power zou moeten hebben, maar dit keer te weinig in staat was dit te laten zien. Samen speelden ze trouwens best een leuke dubbel waarbij het tactisch vernuft soms erg goed was.  Een dubbel speelden ook Kevin Rip en Liam Krikke. Bij vlagen soms best goed, maar te wisselvallig om tot winst te kunnen komen.  Rowan Simons speelde met zijn partner nog een paar goede dubbels. Tobias Blaauw was gewend de laatste toernooien om finales te halen, maar hij strandde dit keer op de zaterdag. Joris Heijnen wist in zijn enkelspelpartijen het de tegenstander lastig te maken, maar hij kwam niet door de poule heen. Indy de Goeij wist van de zes gespeelde partijen er toch nog twee in winst om te zetten. Ook zij haalde de zondag niet.  Remco van der Lee kwam de poule in zijn enkelspel wel door, maar kon geen vuist maken in de volgende ronde.

JM Tilburg is vanwege de vele poulewedstrijden altijd een leerzaam toernooi voor zowel de deelnemers als de trainers. Bovendien is het een aardige graadmeter voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen die over drie weken in dezelfde sporthal worden verspeeld.

Martie Heijen en Ton Both weer bedankt voor het helpen met coachen. Volgende week staan op zaterdag de finales geprogrammeerd van het JM circuit, waarbij alleen maar enkels worden gespeeld. Een aantal spelers en speelsters van de Badmintonschool Barendrecht hebben zich daarvoor geplaatst. Dit evenement wordt gehouden in Hoofddorp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *