Mooie prestaties in Zoetermeer en Arnhem

Het afgelopen weekend kwamen er weer 12 spelers van de Badmintonschool in actie. 2 daarvan speelden mee op het seniorentoernooi van Conquesto te Zoetermeer. De overige 10 kwamen in actie in Arnhem tijdens de sterk internationaal bezette junior master.

Zoetermeer

In Zoetermeer kwamen Rowan Simons en Romy Claassen in actie.  Rowan speelde in de cat. 8 zeker niet slecht.  In het enkelspel was hij niet bij machte om tactisch gezien zijn tegenstander nog meer te laten lopen. Te snel willen scoren en een hoger tempo leren spelen zijn nog een puntjes van aandacht. In de herendubbels deed hij al redelijk goed mee. Romy gaf zaterdag haar visitekaartje af door een paar geweldige wedstrijden af te leveren. Pas in de derde ronde van de hoogste categorie kon ze in drie sets in haar enkelspel worden gestuit door Tamara van der Hoeven die als eerste was geplaatst.

Arnhem

In de U11 deden Royce Mink en Meerte Loos mee. Meerte wist in haar dubbelspel de finale te halen in dit sterk bezette internationale deelnemersveld. Uiteindelijk werd de finale verloren in drie sets van een koppel uit België. Royce deed alleen mee in het dubbelspel maar kwam niet verder. In de U13 speelden Chloë Li en Karlijn van der Lee hun partijen. Chloë wist in haar dubbel nog de halve finale te halen. Helaas dit keer niemand in de prijzen. Wel een compliment naar Jaymie Laurens (oud-BS) die haar enkelspel en dubbelspel winnend wist af te sluiten. In de U15 kwamen Tobias Blaauw, Henry Tsui en Victoria Mink in actie. Tobias zette zijn overwinningsreeks na Tegelen gewoon door en bereikte in zijn enkelspel knap de halve finale. Daarin verloor hij van zijn dubbelpartner met wie hij de finale haalde in het dubbelspel en die in drie sets won. Henry had wat pech in de loting maar speelde zeker niet onverdienstelijk zijn partijen. Victoria is ook gewend geraakt aan finales en bereikte ook nu weer in haar enkelspel de finale. Ze werd uiteindelijk 2e. De halve finaleplaats in het damesdubbel samen met Kaylee van der Wiel is ook het vermelden waard. In de U15+ probeerde Aparna Schulze haar partijen binnen te slepen. In de damesdubbel bereikte ze de halve finales. Als laatste de U17 waaraan Indy de Goeij en Carlo van den Berge deelnamen. Indy kwam in haar enkelspel nog wel de poulefase door, maar strandde daarna. De zondag werd helaas verder niet bereikt. Carlo had de pech gelijk tegen een sterke Duitser te moeten spelen in zijn enkelspel, die prompt ook het toernooi op zijn naam wist te schrijven.  In het gemengddubbel verloor hij van dezelfde Duitser. In het dubbelspel bereikte Carlo wel de finale waarin hij tweede werd.

Nogmaals Meerte, Tobias, Victoria en Carlo gefeliciteerd met de behaalde prijzen.

Deze week geen training op de Badmintonschool. We zien elkaar weer tijdens de JM Tilburg, waar maar liefst 17 spelers en speelsters vanuit de BS aan zullen gaan deelnemen in wederom een internationaal deelnemersveld.

Ook de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen komen weer razendsnel dichterbij. De inschrijving sluit op vrijdag 13 mei, dus schrijf je in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *