Weer een seizoen voorbij

Door problemen met de website lukte het enige tijd niet om berichten te plaatsen, terwijl er best veel te melden valt over de selectieleden.

Guusje Donker bereikte maar haar competitieteam na een spannende kwalificatie de finaledagen van de teamwedstijden in Zutphen.

Jessy speelde een aantal toernooien met zeer verdienstelijke resultaten. Ook Damian en Rens speelden goede wedstrijden. Jelle moest helaas een aantal weken herstellen van een motorongeluk.

Het was Megan die de kroon spande door op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen met drie prijzen naar huis ging. Zij heeft dit seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt en laat dit ook zien op nagenoeg alle toernooien waaraan zij dit seizoen deelnam.

Uiteraard gaan we ook het komende seizoen weer gewoon door met de trainingen op de maandagavond en we zetten een stapje extra erbij. De groep was het afgelopen seizoen zeker gemotiveerd en toonde veel werklust en leergierigheid. Het komende seizoen wordt minimaal hetzelfde van hen verwacht.

Ik heb daar alle vertrouwen in.

Belangstellenden kunnen mij persoonlijk benaderen of gewoon komen kijken op iedere maandagavond vanaf eind augustus.

Toernooien van start

Na afloop van de competitie start het toernooiencircus.

Dit weekend reisde Rens naar Groningen om deel te nemen aan het Mastertoernooi van Amor. Daar wist hij samen met Lars Kros knap tweede te worden in de herendubbel. Gefeliciteerd!

Megan, Jelle en Jessy deden mee aan een toernooi in Delft in de categorie 3.

Jelle en Jessy speelden samen de herendubbel maar wisten enigszins teleurstellend hun poule niet te overleven. In het enkelspel wist Jessy wel de finale te halen waarin hij niet opgewassen bleek tegen degene die eerder ook van Jelle had gewonnen.

Megan speelde een lekker toernooi. In de damesdubbel pakte ze nog de tweede prijs, maar in het enkelspel was ze ongenaakbaar en won ze overtuigend alles in twee sets. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Weer een jaar voorbij

De laatste dag van het jaar 2022 is vaak een mooi moment om even terug te kijken.

In de laatste week van 2022 waren het Megan en Jessy Molier die zich in het zweet speelden op het seniorentoernooi in Schijndel. Megan speelde haar enkelspel in de hoogste categorie. Weliswaar strandde ze al in de eerste ronde, maar ze nadert steeds meer dit niveau en dat is mooi om te zien. In het damesdubbel pakte ze in de categorie 4 zonder setverlies wel de eerste prijs. Samen met Jessy ging de halve finale in het gemengddubbel nipt verloren.

Jessy speelde zijn enkelspel en dubbelspel in de hoogte categorie. Ook hij strandde in het enkelspel in de eerste ronde. Hij zal vaker op dit niveau moeten gaan spelen om te wennen aan het hogere tempo en het beter benutten van zijn kansen. In het dubbelspel speelde hij samen met Lars Kros en bereikte hij wel de finale. In een spannend duel werd er helaas verloren. Een mooi toernooiresultaat met toekomstmuziek.

Verder gebeurde er dit jaar best veel. Door omstandigheden halveerde deze zomer de samenstelling van de groep. De deelnemers die nog steeds meetrainen doen dat echter met volle overtuiging en behalen ook steeds betere resultaten in wedstrijden, waarvan dan af en toe een verslagje verschijnt op deze website.

Het maximale halen uit de speler/speelster en het blijven ondersteunen in hun badmintonontwikkeling blijft voor mij het belangrijkste. Daar krijg ik dan ook weer energie van.

In 2023 hoop ik weer gewoon door te kunnen gaan op deze weg.

Mooie resultaten op RSK

Na jaren kon er eindelijk weer een regionaal seniorenkampioenschap worden georganiseerd. Dit keer wederom in Spijkenisse waar BCRS de gastheer was van een goed georganiseerd toernooi.

De Badmintonschool Barendrecht was met Megan, Jelle, Damian, Jessy en Rens volop aanwezig. De resultaten waren bijzonder goed te noemen.

Damian speelde zijn enkelspel en dubbelspel in de eerste categorie. Met zijn broer won hij nog wel een herendubbel, maar verder werden er helaas geen wedstrijden meer gewonnen.

Rens speelde alleen de herendubbel in de categorie 1 samen met Mees en kwam in de halve finale. Eenzelfde resultaat behaalden Jelle en Jessy in de herendubbel eveneens in de eerste categorie waar ze uiteindelijk in drie set verloren. Jessy speelde ook de gemengddubbel in de hoogste categorie en verloor uiteindelijk van de eerste geplaatsten na daarvoor toch knap een wedstrijd gewonnen te hebben.

In de categorie 4 kwam Jessy in het enkelspel tot de halve finale, waarin hij uiteindelijk nipt in de derde set verloor. Jelle bereikte wel de finale waarin hij uiteindelijk in een spannend duel dezelfde tegenstander nipt versloeg in de verlenging van de derde set.

Megan zou haar damesdubbel in de hoogste categorie spelen, maar helaas moest haar partner verstek laten gaan. In het enkelspel bleek zij echt te sterk voor de categorie 4 en won zij alle partijen met overmacht. Samen met Jelle speelden zij de gemengddubbel. Ook hierin bleken ze oppermachtig en werd de eerste prijs mee naar huis genomen.

Een mooi resultaat en goed leermoment. De hoogste categorie komt binnen bereik van de meeste spelers van de Badmintonschool en dat is mooi om te zien.

Megan Molier en Jelle Vet, samen in de prijzen voor het enkelspel en gemengddubbel

BS Barendrecht actief in Boxtel

Gisteren werd in Boxtel een teamtoernooi gespeeld met deelname vanuit meerdere badmintonscholen. Dit alles geheel georganiseerd door de hooftrainer van de Noord-Brabantse Badminton Jeugdselectie Leon Florentinus. Met de hulp van sponsor Dunlop en de gemeente Boxtel was deelname geheel gratis. Met badmintonscholen uit onder meer Utrecht, Almelo, Etten-Leur, Barendrecht en natuurlijk de NBBJ zelf was de zaal met twaalf banen lekker gevuld en konden vele teamwedstrijden worden afgewerkt onder leiding van de de wedstrijdleider Alex van Zaanen.

BS Barendrecht trad aan met Nonya Meskers, Sophie van Dijk, Liam Birahy en gastspeler Senna van den Breukel in de categorie U17/U19. Een pittige categorie zo zou al snel blijken.

De teamwedstrijden bestonden uit GD, DE, HE, HD en DD. Dit betekende dat iedereen twee onderdelen speelde. Gedurende de dag kreeg iedereen de kans om minimaal twee keer het enkelspel te spelen. Onze categorie bestond uit twee poules. Wij zaten eerst in een poule van drie door afzeggingen, waardoor we een uurtje laten dan gepland pas van start hoefden. Daarna was het ook de hele dag achter elkaar door spelen.

De eerste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Hierbij bleek achteraf de nipte overwinning (30-29) van Sophie in haar enkelspel van cruciaal belang. De volgende wedstrijd werd daarna verloren. Dankzij de eerste overwinning belandde we alsnog in de winnaarspoule met vier teams. Soms hadden de heren het moeilijk en soms hadden de dames weer forse tegenstand. In de laatste wedstrijd, dus na al per persoon acht vaak pittige wedstrijden in de benen te hebben, werd tegen de favoriet aangetreden. Hierin zaten als heren de Nederlands Kampioen U15 in het enkelspel en dubbelspel. Kortom een mooie uitdaging.

De dames Nonya en Sophie deden wat ze konden maar de tegenstand was gewoon te groot. Sophie had zoveel gegeven deze dag dat ze haar enkelspel moest opgeven vanwege de verzuring in haar benen.

Liam en Senna hadden beiden vandaag soms al prima wedstrijden laten zien eigenlijk in alle onderdelen, maar nu kwam het erop aan. Liam had in zijn gemengddubbel met Nonya weinig in te brengen. In de herendubbel ging het tot het laatste moment gelijk op. Helaas werd deze nipt verloren ondanks goede kansen op winst. Senna speelde daarvoor al een hele mooie wedstrijd in zijn enkelspel. Ook hier spanning tot het laatste moment. Getuige de vele toeschouwers bij deze wedstrijd was het niveau hoog met mooie ralleys. Iets teveel eigen foutjes deed de wedstrijd kantelen naar de tegenstander.

Uiteindelijk viel het team niet in de prijzen en kon iedereen moe gestreden met veel wedstrijden in de benen en mooie leermomenten weer naar huis. Senna bedankt voor het willen meedoen mede namens Sophie, Nonya en Liam. Een goed georganiseerd toernooi was het zeker en daarvoor veel dank naar de organisatie.

Ik kan als coach terugkijken op een voor herhaling vatbaar evenement met twintig wedstrijden waarin ik mijn spelers aan het werk kon zien. Uiteraard vele aandachtspunten genoteerd waar we het komende seizoen weer hard aan gaan werken.

Zoals ik met de aanwezige collega-trainers besprak is training geven meer dan alleen baanuren draaien. Het coachen en zien hoe spelers technisch, tactisch en mentaal reageren in spelsituaties tegen verschillende soms onbekende tegenstanders is iets wat je op trainingen nooit kunt nabootsen. Dat betekent investeren in tijd waarbij de spelers centraal staan. En juist het investeren in tijd is iets wat ik de laatste jaren steeds minder tegenkom of de bereidheid daartoe mis. Ik heb in ieder geval genoten van mijn spelers en speelsters.

Langzaam naar einde seizoen

Het einde van dit opnieuw door Corona gebroken seizoen zit er bijna op. Nog drie trainingen en een teamtoernooi in Boxtel en dan zit het er weer op.

Mooi dat er weer toernooien gespeeld konden worden al duurde dit seizoen de competities wel erg lang. Laten we hopen dat we volgend seizoen weer een normaal badmintonseizoen mogen meemaken, maar je weet het nooit.

Het afgelopen weekend werd het NJK verspeeld in Tilburg. Megan, Liam en Rens namen deel. Alhoewel geen finales werden behaald, werden er mooie wedstrijden verspeeld door dit drietal. Rens was met twee halve finales spekkoper en zat met zijn enkelspel na een bijzonder lange en intense wedstrijd heel dicht bij een finale. Erg jammer natuurlijk want dit was zijn allerlaatste kans om een prijs te halen op een NJK. Het was hem zeer gegund.

Als coach heb ik weer genoten van de vele wedstrijden al was de breedte van het spelersveld erg mager te noemen. Laten we hopen dat we sowieso volgend seizoen weer kunnen genieten van een NJK.

Afscheid van Thomas

Het was eindelijk zover. Thomas van Duijvenbode had een doel en dat was om te mogen worden toegelaten tot de opleiding voor de Luchtmobiele Brigade. Als je ergens voor gaat dan kun je het ook bereiken. Thomas kwam in 2015 bij de Badmintonschool en had best aanleg om ook in het badminton het ver te schoppen. Blessures zaten dan soms weer dwars en ook het te graag willen levert meestal niet het beste resultaat op.

Voorlopig de laatste herendubbel met zijn maatje Jessy Molier

Helemaal verloren is Thomas niet voor de sport. Hij zal ongetwijfeld nog regelmatig het racket pakken om nog eens vooral hard tegen de shuttle te kunnen slaan.

Mooie toernooiresultaten

Na twee seizoenen met eigenlijk nauwelijks toernooien is het dit seizoen eindelijk weer een beetje op gang gekomen. Nog lang niet alle senioren- en jeugdtoernooien vinden doorgang, maar een groot aantal inmiddels wel en dat is voor de spelers en speelsters natuurlijk fantastisch nieuws.

Ook onze Badmintonschool heeft een aantal spelers en speelsters die aan toernooien deelnemen. Zo proberen Sophie en Nonya aan te haken bij het hogere niveau, speelt Liam jeugdtoernooien en komen we Rens, Jessy en Megan bij een aantal seniorentoernooien tegen. Zowel Jessy als Megan deden vorige week goede zaken tijdens een seniorentoernooi in Dongen.

Foto: Prijsuitreiking Jessy Molier in Dongen

Zo wist Jessy in Dongen zowel in het dubbelspel, samen met Dion Hoegen, als in het enkelspel de 2e prijs in de wacht te slepen.

Foto: Prijsuitreiking Megan Molier in Dongen

Megan deed er nog een schepje bovenop en werd tweede in de damesdubbel. Zij veroverde knap de eerste plaats in het damesenkel.

Samen speelden Jessy en Megan het gemengddubbel. Helaas verloren ze in de halve finale van de latere winnaars. De halve finale bleek een week eerder ook al het eindstation tijdens een toernooi in Almere.

Er volgen nog een aantal leuke senioren- en jeugdtoernooien waarop onze spelers en speelsters zich kunnen meten met anderen.

En de shuttles vliegen weer

Na op 18 december 2021 de laatste training in 2021 te hebben gegeven, was er weer een lockdown. Het was te verwachten, maar het viel iedereen ook best zwaar. Vooral het niet doorgaan op het laatste moment van de regiokampioenschappen eind november was een enorme domper.

Begin januari 2022 werd nog twee keer een buitentraining verzorgd, waarna we op 15 januari eindelijk weer de sporthal in mochten. Daar werd dan ook gelijk gebruik van gemaakt. De hele groep gaf aan het spelen enorm gemist te hebben. De inzet was weer gelijk goed en er werd weer fanatiek getraind.

De situatie lijkt op afzienbare termijn weer naar normaal terug te keren. Laten we hopen dat ook dan weer de kompetities en toernooien weer normaal doorgang kunnen vinden.

Voorlopig kunnen we weer wedstrijden spelen en trainen en dat is voor nu het belangrijkste.