Resultaten JM Duinwijck 2012

Het eerste toernooi voor de A-selectie van de Badmintonschool Barendrecht zit er weer op. In U13, U15+ en U17 was de School vertegenwoordigd. Het toernooi was sterk bezet met heel veel Belgische selectiespelers en ook Duitse deelnemers. Kortom iedereen moest fors aan de bak om een ronde verder te komen.

In U13 waren het Indy de Goeij en Jelle Vet die de eer verdedigden. Indy wist in het damesenkel helaas geen wedstrijd te winnen. Weliswaar heeft ze sterke slagen, maar het voetenwerk schiet nog tekort. In de damesdubbel kwam ze nog wel een ronde verder samen met Susanne Zwinkels. Een Belgisch koppel verhinderde daarna de doortocht naar de volgende ronde.

Jelle pakte nog wel een overwinning in het enkelspel, maar tegen de als vierde geplaatste Belg had Jelle weinig in te brengen. In het dubbelspel werd helaas nipt verloren. In het gemengddubbel wist hij nog wel de zondag (kwartfinale) te halen.

In de U15+ kwamen Nadine Nieuwdorp en Jerdi de Goeij uit. Voor Nadine is het echt een leerjaar. In het enkelspel vlogen de shuttles haar voorbij. Ook Nadine heeft harde slagen maar geen follow-up, waardoor ze snelheid tekort komt. Daar gaan we dus hard aan werken. Alleen in het damesdubbel kon ze redelijk meedoen, maar ook daarin was geen succes weggelegd. Jerdi bereikte in het enkelspel nog de halve finale, zij het zeer moeizaam. Daarin verloor hij van een als eerste geplaatste Belg. In het dubbelspel was hij samen met Alex Terpstra heer en meester.

In de U17 kwamen Jeroen Ham, Thomas Both, Stefan Vissenberg en Jos v.d. Berg in actie. De U17 had een echt sterke bezetting, dus geen van alleen konden potten breken. Jeroen won nog van Stefan in het enkelspel, maar verloor weer in het dubbelspel samen met Thomas van Stefan en Jos. Voor hen laat ik dit toernooi meer een soort nulmeting zijn. Het kan en moet beter worden voor alle spelers U17 dit seizoen, waarbij inzet en de absolute wil om te winnen belangrijk is om verder te komen. Bij zeer weinig spelers heb ik dat tijdens het JM Duinwijck toernooi gezien en dat moet dus verbeteren.

Verliezen mag, maar dan wel met een maximale inspanning en inzet en niet van ‘ach ja, …… jammer’.

Het volgende testmoment is JM Amersfoort in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *