Nieuwelingen op dreef bij RJC DKC

Altijd leuk om te zien dat juist degenen die dit seizoen voor het eerst bij de Badmintonschool Barendrecht spelen het allemaal erg goed doen. Het RJC DKC was erg druk bezet,  waardoor het helaas op zaterdag behoorlijk uitliep. Daar staat tegenover dat er veel strijd werd geleverd en er mooie partijen waren te zien. Met 10 oud-deelnemers van de BS en 20 huidige selectiespelers was de BS weer ruim aanwezig. Op zaterdag waren Ton en Edward de coaches en op zondag kwam ook Saber nog langs om zijn selectie te zien spelen.

In de J1 werd door de BS spelers redelijk gespeeld. Niet groots en helaas weinig uitschieters. Wel voor de coach veel te zien waar de technische en tactische fouten werden gemaakt. Alleen Remco van der Lee wist zijn poule in het enkelspel te overleven, maar verloor in de kwartfinale in drie sets van de latere winnaar. Een pluim voor Amber Meinen die heel langzaam haar niveau ziet groeien. Overigens was het niveau van de J1 in zijn algemeenheid behoorlijk hoog. Leuk om te zien dat Jaymie Laurens drie keer op het hoogste podium stond.

In de J2 wist Henry Tsui in het enkelspel de poule door te komen. Hij verloor daarna met 22-20 in de derde set van de latere winnaar. Goed gespeeld in ieder geval.

In de J3 had de BS meerdere deelnemers. Het spelen met plastic blijft lastig, zeker als je nog wat kleiner bent en de kracht nog moet komen. Maurice Tjan maakte daar slim gebruik van in zijn enkelspel en won in een clash tegen Rens Lagrouw in de halve finale. Maurice wist helaas niet de finale te winnen. Het heilige vuur leek een beetje gedoofd. Opvallend was het spel van nieuwkomer Yoeri van Strien die zijn poule wist te overleven, maar in Rens toch echt zijn meerdere moest erkennen. Rens 11895202_1059503304067960_284203997335357906_owon nog wel de gemengddubbel.  De herendubbel werd een complete BS aangelegenheid. In een spannend duel wisten Kevin Klok en Max Storn nipt te winnen van Jessy Molier en Maurice. Complimenten! Zara Gouw probeerde voor het eerst op dit niveau mee te komen. Zeker niet onverdienstelijk, maar het gaat nu steeds meer om goed plaatsen en beweeglijkheid.

In de J4 was ook een nieuwkomer te bewonderen namelijk Stefany Poon. Zij wist zelfs de halve finale te halen in het enkelspel waarin ze in drie sets verloor van de latere winnares. In het damesdubbel bereikte ze de finale samen met haar partner Danique Kweekel. Helaas wisten ze deze niet te winnen, maar wel een mooie tweede plek.

In de J5 waren er weer een aantal nieuwkomers te bewonderen. Thomas van Duijvenbode bleek een letterlijke spring in het veld en werd tweede in zijn enkelspel. Justine Poon, ja zusje van, wist in haar enkelspel ook knap beslag te leggen op de 2e plaats.  Complimenten voor onze jongste deelneemster Megan Molier, die in haar poule nog een wedstrijd wist te winnen. Thomas en Megan speelde samen nog een fantastische gemengddubbel, welke nipt in de derde set met 25-23 tegen de latere winnaars werd verloren. Dan hebben we in de J5 nog een nieuwkomer Meerte Loos. Ook zij liet zien wat zij kon en zij won heel knap het damesdubbel tegen Megan en Justine. Goed gespeeld!

Op 17 en 18 oktober staat RJC Mix op het programma. Ben benieuwd of onze nieuwkomers zich dan ook in de prijzen kunnen spelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *