Verslag regionale jeugdkampioenschappen 2015

Zelf was ik aanwezig bij de kampioenschappen in Zuid-Holland, maar ik wil starten met de prestaties van Romy Claassen in Brabant. Zij won oppermachtig alle onderdelen in de U15 en toonde daarmee weer eens aan hoe hoog haar niveau is binnen de regio Brabant.

Romy Claassen Romy Claassen

Zuid-Holland staat bekend om het hoge niveau in alle leeftijdsklassen. Dit weekend bleek dat ook weer. Veel mooie partijen die het niveau van een JM zeker niet misstaan. De badmintonschool Barendrecht was met liefst 19 spelers vertegenwoordigd op dit toernooi. Rens Lagrouw deed mee in de jongste categorie U11 evenals Jessy Molier en Royce Mink. Rens bevestigde wederom dat hij in Zuid-Holland veruit de sterkste is in het herenenkelspel met Jessy op een mooie tweede plek. Hij won ook het gemengddubbel en samen met Royce werd hij tweede in het herendubbel.

foto Rens 2 Rens Lagrouw

In de categorie U13 waren het Jaymie Laurens, Aparna Schulze, Damian Schouten en Henri Tsui die de eer moesten verdedigen. Het lukte Jaymie niet om in haar enkelspel verder te komen door vele kleine foutjes, maar in de damesdubbel en gemengddubbel maakte ze dat weer goed door hier wel haar partijen te winnen. Aparna pakte een mooie 2e plek in het enkelspel en werd 2e in de damesdubbel in de categorie U15. Zowel Damian als Henri wisten niet door de poulefase te komen, maar toonden wel aan nog altijd vooruitgang te boeken.

In de U15 speelden Indy de Goeij, Victoria Mink, Carlo van den Berge, Thijs van den Berg, Tobias Blaauw, Liam Krikke en Maurice Tjan. Carlo maakte zijn plaatsing waar en won het herenenkel, al was het niet allemaal even overtuigend. Zijn vechtlust komt echter altijd weer op het juiste moment bovendrijven. Het herendubbel won hij ook en samen met Indy, die zich helaas blesseerde in het enkelspel, pakte hij de 2e prijs in het gemengddubbel. Indy speelde een goede partij tegen de latere winnares van de U15 maar verrekte haar kniebanden van haar linkerknie bij een misstap. Heel erg jammer, want het liep lekker. Hopelijk is zij er over een paar weekjes weer bij.

foto indy veld 3Indy de Goeij

Thijs zat heel dicht tegen winst aan in zijn poule tegen de als tweede geplaatste, maar verloor met 21-19 in de derde set. Tobias had sterke tegenstanders in zijn poule evenals Liam. Beiden moeten hard aan techniek en kracht blijven werken om de shuttles iets meer vaart mee te geven. Het spelinzicht hebben beiden trouwens wel. Tobias speelde in de categorie U15 Nylon de mix en won die ook keurig. Victoria liet ook zien redelijk mee te kunnen komen op dit hoge niveau met haar slagen, echter de snelheid zal nog wat tandjes omhoog moeten. In de U15 Nylon deed ook Maurice mee. Hij wist knap de tweede plaats te bemachtigen in het herendubbel.

In de U17 namen Nadine Nieuwdorp, Noah Louwerens, Ronald van den Heuvel, Celeke Bus, Jerdi de Goeij deel. Nadine was de vrijdagavond voor de RJK op de training geblesseerd geraakt aan haar hamstring, maar wilde toch graag spelen. Helaas waren haar beperking in loopvermogen te groot om goede resultaten te halen. Noah had in het enkelspel op het oog de meeste kans om door te komen, maar strandde helaas in zijn poule tot grote woede van zichzelf. Ronald had tegen de latere winnaar en soms gastspeler op onze badmintonschool Mauro Kepel weinig in te brengen, alhoewel naarmate het tempo omhoog ging ook hij liet zien zich niet zomaar opzij te willen laten zetten en goede ralleys speelde. Celeke zat niet lekker in haar vel naar een weekje wat slapjes te zijn geweest door ziekte. Jerdi kon zijn plaatsing niet waarmaken en verloor in de halve finale van Mauro in een overigens fantastische partij van zeer hoog niveau en hoge tempo, die zeker finalewaardig was. Jerdi ging helemaal stuk. Mauro zat er ook helemaal doorheen zo bleek in de dubbel samen met Jerdi waarin zij tweede werden.

Het RJK zit er weer op. Nogmaals mooie partijen en voor de coach weer vele leerzame momenten. Joran, Ruben en diverse ouders weer bedankt voor de hulp bij het coachen. De foto’s zijn afkomstig van Arno van den Berg.

Komende week staat JM Hoorn op de rol waar onze spelers en speelsters weer aan de bak moeten. In Zuid-Holland gaat ook de jeugdcompetitie weer van start. Iedereen weer veel succes toegewenst.

Edward van den Heuvel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *