Weer veel prijzen op RJC TFS

Met maar liefst 28 spelers nam de Badmintonschool Barendrecht deel aan het RJC TFS. Als we goed geteld hebben, komen we aan finaleplaatsen verdeeld over de categorieën 1 t/m 5. Een uitstekende prestatie.

Ten opzichte van andere RJC toernooien viel dit keer toch het grotere aantal wat onbekendere spelers en speelsters op in de diverse niveaus. Dit leverde ook soms wat verrassende resultaten op.

De kleine hal met weinig ruimte tussen de banen bood voor iedereen dan wel weer voldoende overzicht, waarbij voor de toeschouwers op de tribune de telborden goed te lezen waren. De kinderen konden in hun loungeruimte goed terecht.

In dit verslag gaat het te ver om alle partijen te beschrijven. Een paar mooie en minder leuke momenten wil ik er even uitlichten. Op zaterdag ging Manon Bos bij het inslaan voor de damesdubbel door haar enkel. Zij moest gelijk opgeven. Erg jammer natuurlijk. Waarschijnlijk heeft ze verrekte enkelbanden en zal ze een paar weken rust moeten houden.

In de J1 moest Carlo van den Berge halverwege de derde set in de finale herenenkel tegen Stefan Vissenberg opgeven. De pijp was helemaal leeg en zijn benen begonnen te verkrampen. Leermomentje is hier dat goed eten, de juiste voedingsmiddelen, drinken, en rust pakken tussen de wedstrijden door erg belangrijk is. Opvallend was verder dat ook in het damesenkel J1 tussen Aparna Schulze en Daphne Jansen laatstgenoemde met een beenblessure moest opgeven. Een zeer verstandige beslissing. De damesdubbel Melissa Evengroen en Victoria Mink bereikte ook zeer verrassend de finale, waarin ze in drie sets uiteindelijk verloren.

In de J2 was dit niet het weekend van de ongenaakbare Thijs van den Berg, die op de laatste drie RJC toernooien in de finale stond. In de J3 gold eigenlijk hetzelfde voor Tobias Blaauw. Hij verloor in zijn poule nipt van de latere winnaar van het toernooi. Overigens verloor in de finale Richard Wellens maar net in drie sets. In de J5 weet Maurice Tjan bijna niet meer wat verliezen is, want wederom pakte hij de eerste prijs in het enkelspel. In de J5 wist ook Zara Gouw heel knap haar enkelspel te winnen. Met de week gaat ze beter spelen. Merel Oomens kwam in de halve finales maar een paar puntjes tekort in haar enkelspel in de J3. Echt een spannende wedstrijd. Richard wist samen met Gerben Scholman ook de herendubbel te winnen in de J3. Vermeldenswaard is de gemengddubbel van Kevin Klok en Amber Meinen in de J3, die knap werd gewonnen. Als laatste wil ik de overwinning in het herendubbel in de J4 van Jeroen Oomens en Jessy Molier nog even noemen met Stefan Wijnbelt en partner op een knappe tweede plek.

Een gezellig toernooi met de complimenten naar de wedstrijdorganisatie. De ballonartiest op zondag vond gretig aftrek bij de kinderen. Leuk om dat een keer te zien.

Ton Both bedankt voor de coaching en de verzorging als masseur. Ook Bram Birahy wederom bedankt voor de coaching.

Het laatste RJC toernooi is in zicht, waarna een reeks van Junior Mastertoernooien gaat starten, waar ik hoop een brede groep spelers en speelsters aan gaat deelnemen.

Edward van den Heuvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *