Jaarlijks archief: 2020

Opnieuw naar buiten

Nadat we in maart door Corona gedwongen waren de deuren van de sporthal tot 01 juli te sluiten is het nu opnieuw aan de hand. 14 december was de laatste training van het kalenderjaar 2020.

Wanneer we weer de sporthal in mogen is moeilijk te voorspellen. In ieder geval niet voor 18 januari 2021.

Evenals in het voorjaar worden er opnieuw buitentrainingen georganiseerd zodat we nog een beetje aan onze conditie, kracht en voetenwerk kunnen blijven werken. Helaas niet met de hoge temperaturen zoals in het voorjaar, maar tegen kou kun je je kleden. Alleen met regenval wordt het lastig en is er geen training.

De buitentrainingen zijn op de parkeerplaatsen bij sporthal Lagewei iedere maandagavond van 18.30 u tot 19.30 u onder het licht van de lantaarnpalen.

Rest mij iedereen namens het team gezellige feestdagen toe te wensen en een sportief en vooral gezond 2021!

Nog altijd geen wedstrijden

De afgelopen weken wordt er op maandag gewoon doorgetraind. Uiteraard wordt rekening gehouden met de restricties. Meerdere deelnemers kampen met kleine maar vaak wel hardnekkige blessures, dus dat betekent aangepast trainen op het moment dat het mogelijk is. Danique heeft last van haar rug, Liam en Thomas (v.d. Boom) hebben last van hun knie.

De spelersgroep zit in een leeftijd dat de lichaamsgroei een grote rol speelt. Luisteren naar je lichaam is dan erg belangrijk. Sommigen hebben de neiging om toch door te gaan waar het niet verstandig is. Ook daar moet je als trainer aandacht voor hebben. Er zijn er ook die elk pijntje voelen. Dit vergt dan weer andere aandacht.

Als trainer mis ik de wedstrijden. De meetmomenten. Waar staat je speler nu? Wat doen ze als er wedstrijdspanning bij komt kijken? Hoe doen ze het in vergelijking met hun leeftijdgenoten? Tja, dat moeten we allemaal nog even afwachten. Hopelijk kunnen we ergens in januari 2021 weer een echte wedstrijd spelen.

Samenwerking met BNL

Badminton Nederland heeft het al op meerdere platforms bekend gemaakt, dat ook de Badmintonschool Barendrecht een samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met Badminton Nederland.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Wat houdt dat in zullen meerderen zich afvragen?

De Badmintonschool Barendrecht maakt hiermee formeel onderdeel uit van een structuur van trainingscentra waar spelers zich op een motiverende en inspirerende manier verder kunnen ontwikkelen. Bij de organisatie van informatiedagen kan BNL ons helpen door bekendmaking op meerdere platforms vanuit BNL.

Verandert er iets voor de deelnemers?

Nee, in het geheel niet. De voorwaarden die BNL stelt omtrent bijvoorbeeld gedragsregels, bewijs van inschrijving etc. worden al toegepast bij de Badmintonschool. Daarnaast blijven de vooral op techniek gebaseerde intensieve trainingen bestaan evenals de individuele begeleiding. Ook de jaarlijkse profielen blijven gewoon doorgang vinden.

Interesse om mee te doen. Grijp je kans.

De Badmintonschool Barendrecht is maandag 31 augustus weer gestart met de eerste training. Het seizoen loopt door tot half juli 2021 dus we hebben nog aardig wat trainingen voor de boeg.

Op de maandagen 14 en 21 september 2020 bieden wij gemotiveerde jeugdspelers en speelsters de kans om mee te doen met de training van de selectie.

Hierbij kijken de trainers naar jouw mogelijkheden om bij de Badmintonschool te komen. Bij voldoende aanmeldingen en niveau willen we een extra groep gaan starten.

Lijkt het je leuk en wil je meer trainen dan nu op jouw vereniging mogelijk is, meldt je dan snel aan via een mailtje naar bsbarendrecht@gmail.com of kom langs op 14 of 21 september.

De tijden zijn van 18.30 u tot 20.00 u in sporthal Lagewei te Barendrecht.

Een onwerkelijk seizoen zit er op

Het seizoen 2019-2020 zal de boeken ingaan als het seizoen van COVID-19.  Plannen werden er gemaakt voor jeugdspelers en jeugdspeelsters om te gaan knallen op de toernooien, waarbij iedereen daarna uitkeek naar de prestaties van de Nederlanders op de Olympische Spelen. Hoe anders het kan lopen, weten we inmiddels allemaal.

Gelukkig konden we in juli nog even de sporthal in, voordat de schoolvakanties zouden losbarsten.

Een training met verplichte open deuren

De laatste training is inmiddels geweest. Iedereen een hele prettige, sportieve en vooral gezonde vakantie toegewenst. De Badmintonschool Barendrecht start weer op maandag 31 augustus.

In september zullen er een tweetal voorspeelavonden worden georganiseerd. Gemotiveerde spelers en speelsters zijn van harte welkom.

Eindelijk weer in de sporthal

Afgelopen woensdag 01 juli was het eindelijk zover. We mochten weer de sporthal in en de shuttles horen zoeven door de lucht. Iedereen, zowel de spelers als de trainer, was er aan toe.

In het begin nog onwennig, maar al snel pikte iedereen de draad weer op. De neiging is er dan al gauw om teveel te willen doen. De technieken en het voetenwerk zijn ook niet meer wat het geweest is, dus er is de komende weken weer genoeg werk aan de winkel.

De Badmintonschool Barendrecht traint de gehele maand juli door op zowel de maandag van 18.30 u tot 19..45 u als op woensdag van 19.00 u tot 20.30 u in sporthal Lagewei te Barendrecht.

Mochten er jeugdleden zijn die interesse hebben in de Badmintonschool en een keer mee willen trainen zijn van harte welkom. Gewoon even een mailtje of een belletje of kom gewoon langs op de trainingsavonden.

Buitentrainingen een succes

Twee keer per week wordt er door de deelnemers in de buitenlucht gewerkt aan onder meer de conditie en kracht. Veel aandacht is er voor het voetenwerk. Een dubbel parkeervak dient nu als een badmintonveld. Weliswaar zijn ze iets kleiner (vooral korter), maar als speler heb je in ieder geval het gevoel dat het veld afgebakend is.

Bij het voetenwerk wordt veel aandacht besteed aan de splitstep en een goede afzet naar de diverse hoeken. Het daarna snel en in balans terugkomen uit de hoeken is de volgende uitdaging. Je ziet zeker vooruitgang bij de jeugd zolang ze hier gericht mee bezig zijn en de loopopdrachten niet te complex zijn. De hoop is natuurlijk dat ze dit straks meenemen de sporthal in als we weer met shuttles aan de slag kunnen.

Overigens was het afgelopen keer leuk dat het nagenoeg windstil was en er heuse partijtjes konden worden gespeeld al bleef soms het kleine beetje wind een behoorlijke soms lachwekkende rol spelen.

Nog 2 weken en dan zitten ook de buitentrainingen er weer op.

Op maandag 24 augustus gaat de Badmintonschool Barendrecht weer van start. Mochten er nu al belangstellenden zijn om straks te gaan deelnemen aan de training, kun je altijd even contact opnemen. Nadere berichtgeving over de mogelijkheden volgt nog.

BS Barendrecht gestart met buitentrainingen

De Badmintonschool Barendrecht is afgelopen maandag gestart met buitentrainingen. Uiteraard had iedereen de hoop dat we per 01 juni de sporthal weer in zouden mogen, maar helaas is dat niet zo.

De gezondheid staat natuurlijk altijd voorop en zolang binnensport nog niet veilig wordt geacht, moeten we daar gehoor aan geven.

Na ruim 2 maanden was het heel leuk om de groep weer te zien. Er werd weer veel gelachen en met elkaar gedold. Uiteraard werd de nodigde inspanning weer geleverd. De foto’s geven een mooie impressie. Van hardlopen tot krachttraining, van speedladders tot racketvaardigheid en voetenwerk.

De komende weken is er iedere maandag en woensdag een buitentraining van 19.00 u tot 20.15 u

Instructie over afstand houden
Aanwezig straatmeubilair altijd handig voor meerdere oefeningen
Speedladders zijn niet voor iedereen eenvoudig.
Parkeervakken als badmintonveld
Voetenwerk in achterveld lukt ook prima

Succesvol weekend

De Badminton Barendrecht was dit jaar actief in Wateringen bij het RJC Velo en in Arnhem bij het seniorentoernooi.

Micha van der Ent reisde af naar Arnhem waar in de cat. 6 in het herenenkelspel een keurige tweede plaats behaalde. In de herendubbel strandde hij in zijn eerste ronde. In het gemengddubbel kwam hij in de kwartfinale die nipt werd verloren.

Thomas van den Boom, Jessy Molier en Thomas van Duijvenbode namen deel aan het laatste toernooi van het regionale jeugdcircuit in Zuid-Holland bij Velo te Wateringen. Thomas van den Boom won nog wel zijn eerste enkelspel in de poule, maar moest zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke finalist. Verder kwam hij nog uit in het gemengddubbel en herendubbel waarin hij helaas geen wedstrijden winnend kon afsluiten.

Thomas van Duijvenbode wist wel zijn poule in het enkelspel winnend af te sluiten, maar kreeg steeds meer last van zijn knie. Hierdoor moest hij zijn enkelspel opgeven. In het herendubbel pakte hij wel de winst in een zeer spannende finale samen met Jessy,

Jessy op zijn beurt verloor verrassend in de kwartfinale de gemengddubbel. In het enkelspel ging het beter en bereikte hij de finale, waarin hij uiteindelijk met nipte cijfers verloor.

Op de overall ranglijst van het circuit eindigde Jessy als eerste en zal zijn naam worden bijgeschreven op de wisselbeker. Voormalige leden van de Badmintonschool Barendrecht Stefan Vissenberg en Noah Louwerens gingen hem voor als winnaar van de grote beker.

Mooie wedstrijden in Amstelveen bij JM Zijderveld

Vanuit de BS Barendrecht namen Jessy Molier en Thomas van Duijvenbode deel aan de Junior Master van Zijderveld te Amstelveen.

Jessy speelde in het enkelspel U17 soms nog wisselvallig, maar kwam wel knap zijn poule door. Uiteindelijk moest hij in drie sets zijn meerdere erkennen in de tweede geplaatste. In de herendubbel samen met Thomas moesten zij gelijk aantreden tegen de favorieten Rens/Mees. Een verlies met 2x 21-15 biedt in ieder geval perspectief voor de komende toernooien. Thomas speelde in zijn enkelspel ook een goed toernooi. Na goede wedstrijden te hebben gespeeld in zijn poule was in de kwartfinale, de latere winnaar Rens, duidelijk een maatje te groot. Zowel Jessy en Thomas speelden beiden ook nog een gemengddubbel. Beiden strandden jammer genoeg in de eerste ronde.

Het eerstvolgende toernooi is RJC VELO over 2 weken waar Jessy hoopt zijn eerste plaats op de ranglijst in de J19 te kunnen verzilveren met een mooie beker.

Vanuit de BS zullen in ieder geval Thomas v.d. Boom, Thomas van Duijvenbode en Jessy Molier deelnemen.