Jaarlijks archief: 2012

Badmintonschool Barendrecht scoort ook in Spijkenisse.

Vorig weekend was er het RJC van BCRS te Spijkenisse. Opnieuw heel veel deelnemers van de BS Barendrecht. Sommigen hadden nu een klasse hoger ingeschreven en bleven goed spelen. Uiteraard leidde dat soms tot minder prijzen, maar wel weer leerzaam om ook eens een wedstrijd te verliezen en te leren waar de eigen verbeterpunten zitten.

In groep 1 wist verrassend Nadine de halve finale te halen, waarin ze in drie sets verloor. Ook Danique haalde de halve finale maar verloor van de latere winnares. In de gemengddubbel wist ze samen met Jerdi wel door te dringen tot de finale, maar ook daar werd er verloren in drie games.

In het damesdubbel behaalde Danique haar derde tweede prijs. Jerdi wist in het enkelspel nog de halve finale te halen, maar kon eigenlijk dit weekend nooit echt overtuigen.

In de J2 stonden bij de heren wederom Ronald v.d. Heuvel en Jelle Vet tegenover elkaar, dit keer in de finale. Jelle had eigenlijk tot de finale een goed toernooi gespeeld. In de finale was het Ronald die de boventoon voerde en redelijk eenvoudig won. Jelle had toen al een waarschuwing gekregen voor zijn slechte gedrag. Een kwalijke zaak. Ronald echter ging vrolijk door en won ook het dubbelspel samen met Noah. Het gemengddubbel werd verloren van Jelle en Indy. Indy werd knap eerste in haar enkelspel. Manon Bos pakte nog een tweede plek in het gemengddubbel.

Noah pakte op zijn beurt wederom de titel in het herenenkel in de J3. Anniek van Gemert en Mark de Ruijter speelde ook mee in de J3 en waren zeker niet slecht bezig. Ook zij toonden aan dat hun spel vooruitgang boekt. In de J4 bereikte Richard Wellens knap de halve finale in het enkelspel. Gerben Scholman, Tobias Blaauw en Kevin Rip verloren al in de pouleronde, maar ook daar is er niet slecht gespeeld. Bij de meisjes waren het Victoria Mink en Amber Meinen die beiden wel de poule doorkwamen in het enkelspel, maar tegen elkaar moesten spelen in de halve finale. De beweeglijke Amber won heel knap en pakte de tweede prijs. Victoria en Richard behaalden samen nog de halve finale in de gemengddubbel. Richard wist samen met Gerben ook de finale te halen in het dubbelspel. Helaas werd er nipt verloren, maar toch een goede prestatie. Amber wist ook nog de tweede plek te halen bij de mesjesdubbel.

Stefan Wijnbelt, Stijn Makkus, Robert Scholman en Kevin Klok namen deel aan de jongensenkel in de J5. Alleen Kevin wist als enige de pouleronde door te komen, maar strandde daarna. In de gemengddubbel in de J5 wist Amber samen met Kevin haar derde prijs te pakken. Tobias pakte de tweede plaats. Stijn en Robert wisten in een spannende wedstrijd in het jongensdubbel de eerste prijs te halen. Echt heel goed gespeeld. In de J7 speelden Royce Mink en Jessy Molier mee namens de Badmintonschool. Jessy pakte de eerste prijs en Royce werd tweede. De prijzenkasten worden te klein volgens mij.

Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt onderweg, maar de Badmintonschool Barendrecht heeft weer goed gepresteerd. Dank aan Ton Both en Danny Birahy die als coach aanwezig waren. Ook zij hebben kunnen zien dat de spelers en speelsters het goed doen.

 

Het volgende toernooi wordt gespeeld bij The Flying Shuttle te Barendrecht. We hopen dat er weer mooie prestaties geleverd gaan worden.

Uiteraard daarna de Regionale Jeugdkampioenschapen te Den Haag waar op leeftijd wordt gespeeld. Ook daar zijn weer prijzen te verdelen al zal het daar wel een stuk moeilijker worden, omdat daar ook alle sterke jeugd uit Zuid-Holland aan gaat deelnemen. Maar dan nog, laat zien waar je staat. Ik hoop iedereen een keer op een Junior Master tegen te gaan komen.

In Amersfoort haalt Badmintonschool Barendrecht weinig prijzen, in Naaldwijk des te meer.

De A-selectie vertrok met 7 spelers naar het Junior Master te Amersfoort. Indy en Jelle in U13, Nadine in U15, Jerdi in U15+ en Thomas, Jeroen en  Stefan in U17. Helaas moest Jos op het laatste moment afhaken vanwege familieomstandigheden.

Nadine, Indy en Jelle speelden zeker niet slecht en lieten zien dat ze weer een stapje vooruit zijn gegaan. De dames haalden de zondag in de damesdubbel en Jelle wist zelfs zowel in zijn enkelspel als gemengddubbel de zondag te halen in een sterk bezet veld. Geen van allen bereikte de finales, maar op zich niet slecht.

Jerdi was aan zijn stand verplicht om ver te komen. Hij verloor verrassend zijn enkelspel in de poule tegen de kleine zeer talentvolle Sebastiaan Li. Een hele mooie wedstrijd dat wel. In de herendubbel werd hij tweede. Hij verloor van clubgenoot Joran Kweekel.

In de U17 wist niemand de zondag te halen, alhoewel er meerdere kansen lagen. Stefan worstelde teveel met zichzelf hetgeen hem kostbare punten kostte in zijn enkelspel. Ook Jeroen speelde stabiel, maar wist net niet te winnen van de poulewinnaar. Hetzelfde gold voor Thomas, die wel goed speelde en de weg naar boven weer heeft gevonden.

In de herendubbel lagen er kansen voor Thomas en Jeroen en werd er anderhalve set lang sterk gespeeld. Helaas net te weinig om de partij te winnen.

Al met al heb ik als coach weer het nodige gezien waar we aan moeten blijven werken. Het blijft moeilijk om trainingsarbeid te vertalen naar wedstrijden. De aanhouder wint zullen we maar zeggen.

In Naaldwijk won volgens mij bijna iedere deelnemer, maar liefst 16 verschillende spelers en speelsters uit de B- en C-selectie een prijs. Echt knap.

Hieronder even kort de deelnemers en prijzen anders ga ik velen tekort doen. Allemaal van harte gefeliciteerd en ga zo door. De stap naar deelname aan een hogere klasse of straks misschien een JM toernooi komt voor een aantal steeds dichterbij. Ga zo door en blijf hard trainen.

GD J7     1e Royce/Jaymie
MD J7     1e Jaymie
ME J7     1e Jaymie
JE   J7    2e Royce
GD J5     1e Kevin Rip, 2e Kevin Klok/Amber
MD J5     1e Amber
JD   J5    1e Kevin Rip/Tobias, 2e Robert/Stijn
ME J5     2e Amber
JE   J5    1e Tobias, 2e Kevin Rip
GD J4     2e Richard/Victoria
MD J4     1e Victoria
JD   J4    1e Richard/Gerben
ME J4     2e Victoria
GD J2     Manon/Noah
JD  J2     Ronald/Noah
ME J2     Manon
GD J1     Cynthia

Resultaten JM Duinwijck 2012

Het eerste toernooi voor de A-selectie van de Badmintonschool Barendrecht zit er weer op. In U13, U15+ en U17 was de School vertegenwoordigd. Het toernooi was sterk bezet met heel veel Belgische selectiespelers en ook Duitse deelnemers. Kortom iedereen moest fors aan de bak om een ronde verder te komen.

In U13 waren het Indy de Goeij en Jelle Vet die de eer verdedigden. Indy wist in het damesenkel helaas geen wedstrijd te winnen. Weliswaar heeft ze sterke slagen, maar het voetenwerk schiet nog tekort. In de damesdubbel kwam ze nog wel een ronde verder samen met Susanne Zwinkels. Een Belgisch koppel verhinderde daarna de doortocht naar de volgende ronde.

Jelle pakte nog wel een overwinning in het enkelspel, maar tegen de als vierde geplaatste Belg had Jelle weinig in te brengen. In het dubbelspel werd helaas nipt verloren. In het gemengddubbel wist hij nog wel de zondag (kwartfinale) te halen.

In de U15+ kwamen Nadine Nieuwdorp en Jerdi de Goeij uit. Voor Nadine is het echt een leerjaar. In het enkelspel vlogen de shuttles haar voorbij. Ook Nadine heeft harde slagen maar geen follow-up, waardoor ze snelheid tekort komt. Daar gaan we dus hard aan werken. Alleen in het damesdubbel kon ze redelijk meedoen, maar ook daarin was geen succes weggelegd. Jerdi bereikte in het enkelspel nog de halve finale, zij het zeer moeizaam. Daarin verloor hij van een als eerste geplaatste Belg. In het dubbelspel was hij samen met Alex Terpstra heer en meester.

In de U17 kwamen Jeroen Ham, Thomas Both, Stefan Vissenberg en Jos v.d. Berg in actie. De U17 had een echt sterke bezetting, dus geen van alleen konden potten breken. Jeroen won nog van Stefan in het enkelspel, maar verloor weer in het dubbelspel samen met Thomas van Stefan en Jos. Voor hen laat ik dit toernooi meer een soort nulmeting zijn. Het kan en moet beter worden voor alle spelers U17 dit seizoen, waarbij inzet en de absolute wil om te winnen belangrijk is om verder te komen. Bij zeer weinig spelers heb ik dat tijdens het JM Duinwijck toernooi gezien en dat moet dus verbeteren.

Verliezen mag, maar dan wel met een maximale inspanning en inzet en niet van ‘ach ja, …… jammer’.

Het volgende testmoment is JM Amersfoort in oktober.