Dames op dreef bij RJC Delft

Het afgelopen weekend werd het RJC Delft verspeeld. Een goed bezet deelnemersveld en een strakke organisatie met een ruim tijdschema stond garant voor een toernooi met veel mooie en spannende partijen. Vanuit de Badmintonschool Barendrecht deden er 15 spelers en speelsters mee verspreid over drie leeftijdscategorieën.

Kylian Bot nam deel aan de U15 en wist 2 enkelspelen en een herendubbel met een overwinning af te sluiten. Het enthousiasme spatte ervan af. Genieten voor zowel de trainer als de ouders.

Pas in de U17 konden de deelnemers zich inschrijven voor wedstrijden met veren shuttles. Vandaar dat hierin de 9-jarige Megan Molier wilde deelnemen evenals Justine Poon, Stefany Poon, Amber Oomens, Zara Gouw en Thomas van Duijvenbode. Stefany en Zara waren beiden geplaatst in het enkelspel. Zara speelde niet haar beste spel, maar bereikte nog wel de kwartfinales. Justine speelde al haar enkelspelen in drie games, maar wist er slechts één van te winnen. Amber speelde erg wisselvallig, maar liet ook zeker goede dingen zien in haar enkelspel. Samen met Megan speelde ze een leuke damesdubbel, echter de kracht van enkele veel grotere tegenstandsters breekt dan toch op. Megan overkwam hetzelfde in haar enkelspel. Stefany speelde een sterk toernooi en stond geen game af in haar enkelspel. De eerste prijs was dan ook het logische gevolg. Echt goed gespeeld! In het damesdubbel strandde ze samen met Zara in de poule. Justine kwam met haar partner net niet door de poule heen. Megan speelde nog een verdienstelijke gemengddubbel met Thomas. Helaas geen winstpartijen.  Thomas op zijn beurt was niet helemaal lekker. Zere keel, hoofdpijn, het was hem aan te zien. Thomas verloor in zijn enkelspelpoule in de verlenging van de derde game van nota bene de latere finalist.  Kortom een verrassing had er zeker in gezeten.

In de U19 deden de meesten mee.  Bij de dames speelden Kaylee van der Wiel, Karlijn van der Lee en Chloë Li. Bij de heren Kevin Klok, Maurice Tjan, Rowan Simons, Max Storn en Jessy Molier. Kevin Klok had nog duidelijk last van zijn bovenbeen en besloot zijn enkelspel niet te spelen. In het dubbelspel samen met Max werden een paar leuke wedstrijden gespeeld met zelfs winstkansen. Max wist in zijn enkelspel de poule niet door te komen. Jessy wist in zijn enkelspel poule wel nog een derde game eruit te halen, maar verder geen overwinningen. Wel veel leerzame momenten. Maurice kwam wel eenvoudig zijn poule door maar trof in de kwartfinale gelijk zijn dubbelspelmaatje Rowan. Rowan kwam met een beetje geluk zijn poule door, maar won in een meer spannende dan goede partij wel van Maurice. In de halve finale stond Rowan goed te spelen maar vergat de tweede game winnend af te sluiten. Kansen daarop had hij zeker. De tegenstander groeide in de wedstrijd en Rowan kon zijn draai niet meer vinden. Erg jammer natuurlijk, zo dichtbij de finale. In het herendubbel troffen Rowan en Maurice in de poule gelijk de latere winnaars van het toernooi, waar ze overigens in drie games van hadden verloren. Bij de heren dus geen prijzen, maar de dames maakten dat zeker goed. Kaylee speelde geen sterk enkelspel en een wat ongelukkige damesdubbel. In de gemengddubbel met Jasper Smakman maakte ze dat meer dan goed en pakte ze na een reeks van spannende wedstrijden de 2e prijs na een nipt verlies (21-23) in de derde game in de finale. Karlijn deed wat van haar mocht worden verwacht en bereikte de halve finales in het enkelspel. Daarin trof ze de ongenaakbare Chloë, die vandaag in haar enkelspel geweldige dingen liet zien. Wel was Karlijn in beide games dichtbij en dat geeft aan dat ook zij goed bezig is. In het gemengddubbel bereikte Karlijn heel knap de kwartfinale. In het damesdubbel samen met Mees Bijlsma was ze oppermachtig en pakte zodoende de eerste prijs. De 11-jarige (!) Chloë op haar beurt pakte met goed spel de eerste prijs in het damesenkel. Een groot compliment is hier zeker op zijn plaats. In de gemengddubbel verloor ze samen met haar broer Melvin in een zeer mooie partij met 25-23 van de latere winnaars van het toernooi. Een wedstrijd op hoog niveau met relatief weinig fouten en het gebruik van tactische elementen is genieten.

De resultaten op dit toernooi beloven wat voor de rest van het seizoen. Hard werken, technieken verbeteren en blijvende aandacht voor het voetenwerk loont, zo blijkt maar weer.

Het eerstvolgende RJC wordt gespeeld bij BCRS in Spijkenisse. De inschrijving sluit komende zondag 27 november, dus schrijf je snel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *