Een start met nieuwe energie

Alhoewel de eerste training van de Badmintonschool Barendrecht pas begint op 09 september 2016 is het seizoen voor jeugd bij de diverse verenigingen al weer van start gegaan. Gisteravond heb ik een gasttraining mogen verzorgen in Brielle bij BBC. Een hele enthousiaste club met inmiddels weer een groeiend aantal jeugdleden. Goed om te zien dat er veel vrijwilligers zijn die helpen bij de jeugd. Een leergierige jeugdgroep in ieder geval met een aantal spelers en speelsters die best al snel een goede oefening konden uitvoeren met een goede grip. Leuk om te zien en ik heb toegezegd om lopende het seizoen nog een keer terug te komen. De kinderen straalden veel energie uit en dat geeft je als trainer ook weer energie.

Wat ook energie geeft, is de uitbreiding van de trainersstaf met Stefan Vissenberg. Stefan zal onder de voorlopige hoede van Saber met de B-groep aan de slag gaan en ook op toernooien als coach aanwezig zijn. Komend weekend is hij er in Haarlem bij de junior master al bij evenals bij DKC de week erna. Stefan heeft jarenlang als speler bij de Badmintonschool getraind en heeft de technieken en voetenwerk goed onder de knie. Ook op het tactische vlak weet hij waar hij over praat. Stefan is zeer gedreven als speler en heeft de ambitie om ook als trainer verder te komen. Het afgelopen jaar heeft hij training gegeven bij Shuttleq en op toernooien is hij met regelmaat al opgetreden als coach.  Kortom een aanwinst voor de Badmintonschool.

Komend weekend gaan er 14 spelers en speelsters vanuit de BS naar Haarlem. Helaas kan Rowan vanwege een blessure aan zijn knieschijf niet meedoen. De grote deelname aan JM Duinwijck geeft op zich ook weer veel energie. Iedereen wil graag weer aan de bak en Duinwijck is dan een mooie graadmeter aan het begin van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *