Badmintonschool Barendrecht weer nadrukkelijk aanwezig in Den Haag en Bavel

Op het RJC toernooi van DKC was de badmintonschool weer volop aanwezig. Veel spelers en speelsters speelden weer een klasse hoger, dus dat was vaak aanpoten geblazen. Met 19 spelers vanuit de school is het bijna onmogelijk om iedereen in dit verslag te vermelden. Toch een paar mooie momenten voor mij als coach. Liam Krikke zag ik nu voor het eerst echt in actie op een toernooi. Een leuke talentvolle speler waar we nog veel plezier aan kunnen beleven. Stefan Wijnbelt wist in de J4 zelfs de halve finale te halen met fraaie wedstrijden in het enkelspel. Uiteindelijk moest hij het afleggen op kracht, maar het spelinzicht en loopvermogen heeft hij zeker in huis. In de J3 speelde hij de herendubbel samen met Richard Wellens.  Uiteindelijk strandde ook zij op de fysieke kracht van hun tegenstanders. Richard wist op zijn beurt samen met Merel Oomens net niet tot de finales door te dringen in het gemengddubbel. Een opvallende rol was dit weekend ook weggelegd voor Damian Schouten, die na een jaar van blessureleed weer op niveau probeert te komen. Hij reikte tot de halve finales, maar liet in voorgaande partijen al zien dat hij het nog ver kan gaan schoppen.  Damian speelde samen met Henri Tsui de herendubbel. Ook daarin werd de halve finale bereikt tegen een sterk koppel uit Groningen.  Veelal blijkt het fysieke krachtverschil als er met plastic shuttles wordt gespeeld. Een aantal spelers en speelsters hadden daar echt moeite mee. Door toch te proberen op techniek en met spelinzicht je punten binnen te halen, leer je veel. Het krachtsverschil ga je immers vanzelf inhalen naarmate je ouder wordt. Een goede techniek moet je echter nu aanleren, later is dat veel moeilijker. Uiteindelijk zul je met een goede techniek en spelinzicht verder gaan komen. Dus als coach ben ik blij als ik zie dat het met de techniek, voetenwerk en spelinzicht wel goed zit, ook al win je daar lang niet altijd een partij mee.

In de J1 leek Ronald van den Heuvel de finale te bereiken, maar bij een 19-13 voorsprong in de derde set en een lucky shot van zijn tegenstander zat heel veel tegen en moest hij toch met 24-22 de partij gewonnen geven. Heel zuur, maar wel erg goed gespeeld. Eerder had hij al gewonnen van de favoriet Thijs Bril.  Carlo van den Berge wist wel een plek in de finale te bemachtigen en verloor helaas kansloos. Ronald en Carlo speelden samen de herendubbel en wonnen deze eenvoudig van Noah Louwerens en Thijs Bril. Ronald behaalde ook de finale in het gemengddubbel samen met Manon Bos. Helaas bleken Stefan Vissenberg met zijn partner Charissa Kuiper een maatje te groot. Celeke Bus reikte in het damesdubbel ook tot de finale, maar werd helaas tweede. De eerste plek ging naar Aparna Schulze met haar partner Daphne Jansen. Aparna, 12 jaar, speelde sowieso een sterk toernooi en won het damesenkelspel in de J1. Een knappe prestatie!

In Bavel wist de Badmintonschool ook de nodige prijzen in de wacht te slepen.  Melissa Evengroen bereikte in het enkelspel in de U15 knap de finale. Helaas werd ze tweede. In het gemengddubbel samen met Kevin Rip werd ook beslag gelegd op een tweede plaats. Tja, het wordt eentonig, maar ook in het damesdubbel samen met Amber Meinen werd ze tweede. Al met al een super prestatie. Kevin Rip verloor in de enkelspelpoule helaas van de latere toernooiwinnaar.  In het herendubbel samen met Kevin Klok werd eveneens in de poule verloren van de latere toernooiwinnaars.  In het gemengddubbel kwamen Kevin Klok en Amber slechts een paar puntjes tekort om als eerste te kunnen eindigen in de poule.

Een weekend met veel mooie scores en veel mooie wedstrijden. De eerstvolgende toernooien staan op de planning in oktober. De komende weken eerst weer volop aan de slag op de trainingen.

Edward v.d. Heuvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *