JM Tegelen opnieuw een grote hit

Ik ben net thuis van een behoorlijk slopend weekend Tegelen, waar de Badmintonschool met een aantal spelers, speelsters en ouders in een groepsaccommodatie zaten in Reuver, vlakbij de sporthal. Diana nog bedankt voor de organisatie. Vanuit de BS zaten Tobias, Liam, Rens, Carlo, Indy, Remco, Damian en als gasten Colin Schouten, Demi Brehler, Gwendolyn Snijders en onze sidekick Scott Samuels. Karlijn was ook op het toernooi maar sliep niet in ons huis. Vrijdagavond arriveerde er al een groot aantal in Reuver om natuurlijk het voetbalveld en de speeltuin uit te proberen. Lucien en Edward wonnen een paar keer met tafelvoetbal van Scott en Carlo dus die lol was er gauw vanaf.  Eerst met zijn alleen aan de overheerlijke nasi en bami en daarna in de avond pokeren met een grote groep. Supergezellig veel gelachen waarbij uiteindelijk Carlo zo rond middernacht als de grootste gelukszoeker uit de bus kwam. Uiteindelijk sliep iedereen zo rond de klok van half drie.

Zaterdagochtend al vroeg naar het toernooi. Na een goed ontbijt togen de eersten al richting Tegelen voor de eerste wedstrijden. Uiteindelijk wist iedereen in minimaal één onderdeel de zondag te halen. Op zich al een goed resultaat.  Tobias kwam evenals Damian goed spelend hun poulewedstrijden door in het enkelspel. Liam lukte dat niet, maar speelde zeker geen slechte partijen.

Zaterdagavond wederom een stevige maaltijd en daarna was het wederom voetballen geblazen. De weergoden waren ons wederom goed gezind. Ditmaal waren ook enkele vaders zeer actief en werd er soms stevig geknokt om de bal. Daarna nog een kaartspelletje liegen (volgens de regels van Carlo) en toen redelijk op tijd naar bed, want de meesten wilden toch behoorlijk presteren de volgende dag, en de korte nacht had er flink ingehakt bij de meesten vandaag.

Zondag begon eigenlijk slecht. Rens en Gwendolyn verloren gelijk hun gemengddubbel ten een Belgisch koppel die laten ook de finale wisten te halen. Gwen had op zaterdag helaas ook al haar enkelspel verloren. Het was niet haar weekend zullen we maar zeggen. Remco en Demi verloren hun mix in wel een hele mooie wedstrijd tegen een koppel uit Luxemburg. Remco verloor daarna ook zijn enkelspel. Gelukkig is niet iedereen de Griekse taal machtig, zal ik maar zeggen. Ook Rens dreigde in zijn enkelspel onderuit te gaan maar hervond zich op het laatste moment en stoomde zo door naar de finale. Daarna werden de resultaten steeds beter.  Damian speelde een hele mooie wedstrijd in de kwartfinale enkelspel, maar kon zijn hoge niveau uit de eerste game niet doorzetten en ging onderuit. Damian speelde de dubbel met Tobias en die hadden de pech gelijk tegen een sterk Duits koppel te moeten spelen, die later ook in de finale stonden.

Tobias had echt een super weekend en speelde een heerlijk enkelspel, waarbij hij knap de finale haalde. De Duitse tegenstander bleek deel uit te maken van de Duitse jeugdselectie en was een paar maatjes te groot. Liam had in het herendubbel wel knap de halve finale gehaald , maar ging daarin onderuit.

Apart wil ik toch even Karlijn noemen die zeer verrassend en ook goed spelend kampioen werd in het enkelspel. Daarnaast pakte ze ook het damesdubbel. Demi kon natuurlijk niet achterblijven en pakte ook d eerste prijs in het enkelspel om samen met Indy ook het damesdubbel op haar naam te schrijven. Indy op haar beurt won samen met Carlo ook de titel het gemengddubbel en dat ging zeker niet van zelf. Tegen het Luxemburgse koppel, waar tegen Remco en Demi nipt hadden verloren, was het een hele mooie partij waar ook de taktiek een belangrijke rol speelde. Carlo pakte de triple door alle titels op te eisen, weliswaar met veel spierpijn en kramp maar wel met doorzettingsvermogen. De herendubbel werd gewonnen samen met de goed spelende Colin, die daarmee zijn JM loopbaan mooi afsloot. Uiteindelijk werd rond 18.40 uur de laatste shuttle geslagen.

Een mooi en lang weekendje Tegelen zit er weer op. Scott bedankt voor de gezelligheid en het helpen met coachen. De ouders weer bedankt voor het bereiden van de maaltijden en de goede zorgen. Volgend jaar weer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *