Talentontwikkeling in de steigers

Afgelopen zaterdag was er op uitnodiging van Badminton Nederland en onder leiding van de technisch directeur Claus Poulsen een bijeenkomst met alle bondscoaches, academies en scholen in Nieuwegein over talentherkenning en talentontwikkeling.

Ook het bondbestuur was vertegenwoordigd. De grote opkomst met circa 25 trainers gaf al aan dat iedereen dit onderwerp belangrijk vond. Vragen als: Wat is er nodig om een talent te herkennen? Hoe kun je deze talenten begeleiden naar topspelers? stonden centraal in de groepsdiscussies en plenaire discussie. Hierbij kwamen ook onderwerpen als draagvlak bij verenigingen en selectiemethodes aan de orde.

De pas aangetreden technisch directeur wil alle input gebruiken om een beleidsstuk te schrijven wat handelt over talentherkenning, organisatiestructuur, criteria en leerlijnen die de scholen en academies als handvat kunnen gebruiken om talenten nog beter te kunnen begeleiden nog topspelers.

Kortom een waardevolle en inspiratievolle dag en hopelijk een stap in de goede richting voor de huidige en toekomstige talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *