JM Duinwijck achter de rug met veel perspectief

Het eerste JM toernooi, traditioneel in Haarlem, zit er weer op. Het was met name op zaterdag erg benauwd in de zaal en helaas wat achterstand op het tijdschema. Op zondag was dat allemaal keurig in orde. Ten opzichte van vorig jaar was het alles kunnen verspelen in één zaal voor de coaches bijzonder prettig en ook veel gezelliger. Ook de aanwezigheid van een fysio bleek erg plezierig voor een aantal spelers en speelsters op zo’n eerste toernooi vroeg in het seizoen.

Op zaterdag moesten de meeste spelers en speelsters van de Badmintonschool Barendrecht vroeg beginnen.  In de U13 moesten Rens en Royce gaan proberen de overwinningen binnen te slepen.  Royce speelde verrassend goede partijen, waarbij eindelijk zijn slagen ook de achterlijn bereikten.  Een winstpartij en een driesetter mag als een knap resultaat voor hem worden gezien. Rens speelde een goed toernooi. In de herendubbel was hij oppermachtig en won deze. In het gemengddubbel bleek Ivory Johan met partner toch nog een paar maatjes te groot. Datzelfde gold ook voor het enkelspel. Goed spelend bereikte Rens eigenlijk heel knap de finale. Daarna liet Ivory zien dat Rens nog wat stappen te maken heeft om bij hem in de buurt te komen. Dat Rens de overmacht niet kon waarderen is nog een leermomentje, maar dat gaat goed komen.

In de U15 waren het Tobias, Liam, Kevin, en Victoria die het gingen proberen. Victoria bereikte de finale in zowel het enkelspel als gemengddubbel. Haar enkelspel werd in de derde set nipt verloren, maar de gemengddubbel werd gewonnen. Victoria liet zien weer op de goede weg te zijn na een lange blessureperiode afgelopen seizoen. Tobias bereikte in het enkelspel de halve finale. Uiteindelijk verloor hij in een spannende wedstrijd de derde set met 26-28. Bijzonder jammer maar het vertoonde spel en ook zijn beheersing bij het mislukken van slagen geven vertrouwen voor de toekomst.  Liam gaat door waar hij vorig seizoen was gestopt. Gewoon goed spelen en proberen de hele baan goed te gebruiken. Helaas geen winstpartijen, maar wel 4 driesetters in 5 enkel- en dubbelwedstrijden. Kortom ook daar gaan we dit seizoen zeker meer van horen. Kevin (Rip) wist twee enkelspelen te winnen, maar tot poulewinst kwam het helaas (nog) niet. Zijn lengte en goede polsinzet bij slagen gaan zeker nog meer winst opleveren. Beweeglijkheid is bij hem nog wel een verbeterpuntje.

In de U15+ kwamen Aparna, Joris, Henry en Damian uit.  Aparna was veruit de sterkste in het enkelspel. Helaas was de als nummer 1 geplaatste Belgische niet aanwezig. Ook in het gemengddubbel pakte zij de eerste plaats. Joris had nog maar weinig wedstrijdritme en dat was in het begin goed te merken. Met zijn energie en vechtlust zit het wel goed, helaas wel nog klein van stuk, maar ook dat komt vanzelf goed. Henry eigenlijk eenzelfde verhaal. Technisch zeker begaafd en een drang om te winnen, maar het lukt allemaal nog niet zoals hij het wil. Tegen een tweetal sterke Belgen liet hij zien het nodige in huis te hebben. Helaas dit keer geen winstpartijen. Damian wil ook graag een extra stap maken, vandaar zijn inschrijving in de U15+. Het is voor hem zeker goed om op dit niveau te gaan spelen. Dit keer nog geen winstpartijen, maar dat gaat zeker nog komen.

In de U17 waren Thijs, Carlo, Remco en Indy de deelnemers namens de BS. Remco liet zien dat zijn lengte zeker een wapen kan zijn met een goede polsinzet. De echte power ontbreekt nog evenals snelheid, maar daar valt nog veel aan te doen. Thijs had last van zijn schouder en was niet echt in staat om lekker vol te spelen. Zijn techniek moet zeker worden verbeterd. Alleen op kracht komt hij er nu niet meer. Komende week gaan we daar gelijk mee aan de slag. Indy kon dit keer nog geen potten breken. Heel langzaam probeert ze weer op haar niveau terug te komen door het spelen van de dubbels. Carlo wist toch weer als 14-jarige de finale in de U17 te bereiken in zowel het enkelspel als dubbelspel. Het dubbelspel werd gewonnen samen met Scott Samuels. In het enkelspel bleek Gilles de Kock toch nog een maatje te groot. Carlo kon geen grip krijgen op het sterke spel van zijn tegenstander die met snelle clears en dropshots en een goede smashverdediging de wapens van Carlo wist te ontmantelen. Voor Carlo weer een leermomentje om ook andere wapens te gaan ontwikkelen en gebruiken.

Uiteraard felicitaties voor de prijswinnaars!

11960056_847605005334625_1544462257364028141_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *