Resultaten JM Duinwijck Badmintonschool Barendrecht.

De badmintonschool had dit keer alleen deelnemers in U15 en U17.

In U15 traden Carlo, Julia en Indy aan. In de enkelspelen werd niet slecht gespeeld. Indy wist nog een wedstrijd te winnen. Carlo had twee driesetters, maar won niet. Julia moet nog duidelijk aan dit niveau wennen. In het damesdubbel werden Indy en Julia samen netjes tweede in de poule met 2 winstpartijen. In de herendubbel werd Carlo ook tweede in de poule na een zeer nipt verlies tegen de eerste geplaatsten. In het gemengddubbel moesten Carlo en Indy nog wennen aan elkaar maar werd er wel nog een partij gewonnen. Helaas te weinig voor een finaleplaats.

In de U17 kende de BS meerdere deelnemers. Stefan, Noah, Ronald, Thomas, Jeroen, Celeke en Nadine bij de dames. In de enkelspelen van de heren wist alleen Noah geen enkele partij te winnen. Thomas behaalde op gemiddelde nog de kwartfinale, maar kon helaas deze niet winnend afsluiten al speelde hij zeker geen slechte partij. Bij de dames wisten zowel Nadine als Celeke een partij te winnen. Celeke zat in een grotere poule en wist zelfs 2 partijen te winnen, waardoor ze als beste tweede in haar JM debuut in de halve finale stond van het enkelspel. Tegen de nummer 1 geplaatste had zij echter niets in te brengen.

Bij de herendubbels speelden Thomas en Jeroen goed tegen de eerste geplaatsten. Op matchpoint hadden Thomas en Jeroen de pech dat de shuttle net buiten de lijn belandde. De tegenstanders roken de winst en wonnen toch met 22-20. Erg zuur als je zo dichtbij bent, maar wel een pluim voor Thomas en Jeroen. Noah en Ronald debuteerden ook, maar komen nog veel snelheid en ervaring op dit niveau tekort. Celeke en Nadine speelden in hun damesdubbel niet slecht, terwijl ze voor het eerst samenspeelden. Ze wisten 2 damesdubbels te winnen van de 4 dus op zich een knappe prestatie. In het gemengddubbel met Noah speelde Celeke opnieuw leuke partijen, maar werd er niet gewonnen. Stefan wist met zijn partner nog wel een partij te winnen, maar kwam daarna ook nipt tekort.

Voor de coaches Ton en Edward een leerzaam weekend. Er is veel te doen en bij te schaven om de spelers en speelsters zich verder te laten ontwikkelen. Dit was wat dat betreft een uitstekend meetmoment. Ten opzichte van vorig seizoen is er in de breedte zeker beter gepresteerd. Klinkt gek, maar het is wel zo.

Volgende week het RJC toernooi te DKC. Opnieuw met veel deelnemers van de badmintonschool waarbij velen een tandje hoger moeten spelen dan vorig seizoen. Ik ben benieuwd naar de prestaties zo vroeg in het seizoen, want pas komende vrijdag start de badmintonschool met haar eerste training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *