Verslag NJK 2013.

Twee weken geleden werden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2013 gespeeld in Tilburg.

Vanuit de Badmintonschool Barendrecht namen aan aantal spelers deel. In de U13 waren dat Jelle en Indy. Zij speelden samen de gemengddubbel en heel even leek er een sensatie in de lucht te hangen, maar in de derde ronde verloren ze nipt in drie sets van een geplaatst koppel. De halve finale lag voor het grijpen. Jelle en Indy speelden in hun enkelspelen naar vermogen en wisten nog wel een ronde door te komen, maar konden verder helaas geen potten breken. In de dubbelspelen behaalden beiden nog wel de kwartfinale.

In de U15 moest Jerdi de eer zien te redden. Jerdi had de pech in een toernooitje het weekend voor de NJK een schouderblessure te hebben opgelopen, waardoor het spelen van een fatsoenlijke smash geen optie meer was tijdens de NJK. Desondanks behaalde hij nog wel met de herendubbel de halve finale.

In de U17 deden Jeroen, Thomas, Stefan en Jos mee. Jeroen was als enige dichtbij de volgende ronde  en kreeg zelfs drie matchpoints, maar kon ze geen van allen verzilveren. Erg jammer, want het zat er echt in en het zou zeer verdiend zijn geweest. In de herendubbel wisten Stefan en Jos met goed spel de kwartfinales te bereiken.

In de U19 waren alle ogen gericht op Ruben. Hem werden kansen toegedicht in het enkelspel op een volgende ronde. Helaas kon Ruben geen moment in zijn spel komen en verloor hij kansloos. Ook dat is topsport. In de herendubbel trof hij de eerste geplaatsten en werd er badmintonles gegeven in verdedigen.

De resultaten mag je mager noemen, maar toch heeft iedereen zijn stinkende best gedaan er het beste van te maken. Volgend seizoen gaan we er gewoon weer voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *