Jaarlijks archief: 2016

Het jaar 2016 zit er weer op

Zo aan het eind van het jaar is het gewoonte geworden om even terug te kijken naar wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar.

In de wereld om ons heen is er veel gebeurd. Vaak nare berichten maar ook sportieve successen tijdens bijvoorbeeld de Olympische Spelen.  Het badminton was daar weer positief in het nieuws met mooie wedstrijden van de Nederlandse deelnemers.

Ik beperk mij tot wat er allemaal rond de Badmintonschool is gebeurd, want dat was ook niet gering. De heftige knieblessure van Indy de Goeij, de gelukkig weer langzaam haar looptrainingen aan het hervatten is en het vreselijke verkeersongeluk van Tobias Blaauw, die net zijn hopelijk laatste operatie heeft moeten ondergaan, zijn duidelijk de minder leuke berichten. De langdurige blessure van Maurice Tjan, die hem maandenlang van de badmintonbaan weerhield, was ik ook al bijna vergeten. We staan er niet zo vaak bij stil, maar blessurevrij kunnen badmintonnen lijkt soms al een prestatie op zich.

Hoogtepunten met mooie resultaten waren er ook zeer zeker. Op het NJK werden maar liefst vier prijzen behaald door spelers en speelsters van de BS en dat is een unicum. Carlo van den Berge, Rens Lagrouw, Karlijn van der Lee en Aparna Schulze zorgden voor dit mooie resultaat. Eerlijk is eerlijk, we hadden het afgelopen jaar ook een bijzonder sterke en hechte groep en dat betaalde zich uit.  Ik heb ook kunnen genieten van onder meer Romy Claassen, die mooie resultaten liet zien of Damian Schouten die bij sterker geachte leeftijdsgenoten het vuur aan de schenen legde en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat te denken van de dames Stefany en Justine Poon, die strijdlust een andere dimensie wisten te geven of Thomas van Duijvenbode, die liet zien dat je met hard werken en de juiste mentaliteit je het iedereen moeilijk kunt maken. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De Badmintonschool kreeg bij de start van het nieuwe seizoen te maken met vele wisselingen. Ton Both en Saber Afif, die in 2017 als bondscoach aan de slag gaat in Cyprus, hebben ons verlaten als trainer. Hiervoor in de plaats hebben we de ambitieuze Stefan Vissenberg gelukkig bereid gevonden om de B-groep onder zijn hoede te nemen.

De samenstelling van de groepen wijzigde drastisch. Vele kinderen verlieten de Badmintonschool en/of vertrokken naar het Regionale Trainingscentrum in Den Haag. Op zich natuurlijk een goede zaak. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en maakt daarin samen met de ouders de eigen keuzes. Sommige kinderen kiezen voor individuele trainingen of trainers en andere haken af omdat ze niet datgene meer vinden wat ze zoeken. De BS respecteert deze keuzes en hoopt natuurlijk dat alle kinderen zich blijven ontwikkelen. We proberen ook deze kinderen op toernooien te helpen met coachen mits we daar tijd voor hebben, want helaas blijkt dat coaching nog vaak een luxe is, terwijl talentvolle kinderen daar in hun ontwikkeling veel profijt van kunnen hebben.

En dan nu iets over de huidige groepen. De geringe aanwas aan nieuwe talentjes heeft het bestuur doen besluiten om in september 2016 de C-groep te schrappen.  Erg jammer natuurlijk, zeker voor de kinderen die aanvankelijk waren geselecteerd, maar we hopen dat dit slechts een tijdelijke maatregel was.  De huidige groepen hebben op de eerste toernooien al laten zien, dat ze goed vooruit gaan en kunnen aanhaken bij de sterkere speelsters en spelers.

Laatste toernooien in 2016

Hard werkend wist de 9-jarige Megan Molier in het sterk bezette internationale U11 jeugdtoernooi in Hoensbroek nog de halve finales te halen in het damesdubbel. Een tweede halve finale werd in het gemengddubbel op een haar na gemist. Een hele knappe prestatie. Haar broer Jessy liet ook zien met een goede periode bezig te zijn. De andere deelnemers van de BS, Chloë Li, Maurice Tjan, Rowan Simons, Royce Mink en Kaylee van der Wiel behaalden ook geen prijzen, maar konden wel ervaren hoe sterk het internationale veld was.

Kaylee had een dag eerder in Schijndel op een jeugdtoernooi nog wel 2 prijzen binnen weten te slepen.

Gelijktijdig met Hoensbroek werd er in Schijndel een seniorentoernooi afgewerkt.  Daar wist Karlijn van der Lee beslag te leggen op de eerste prijs in het damesdubbel.  Een mooi einde van een goed jaar voor Karlijn. Remco wist ook nog wel de nodige overwinningen te boeken, maar behaalde geen finales.

Het nieuwe jaar 2017

Het nieuwe jaar kent weer een druk schema met vele wedstrijden en toernooien. Binnenkort zullen de trainers ook weer de profielen gaan bespreken met de kinderen. Waar staan we nu en waar willen we naar toe.

Kortom het beloofd weer een mooi badmintonjaar te worden waar we weer hopelijk kunnen genieten van veel trainingsarbeid en mooie wedstrijden.

Namens het bestuur en de trainers, tot ziens in 2017.

 

Deze week laatste trainingen 2016

In tegenstelling tot mijn eerdere bericht via de mail is vrijdag 16 december alweer de  laatste training voor 2016. De A-selectie heeft 28 trainingen achter de rug en de B-groep de helft daarvan. Gedurende 3 weken zij er helaas geen trainingen.

Na de vakantie hebben we nog 16 weken training te gaan, dus we gaan er dan weer vol tegen aan.

Rest mij iedereen namens het bestuur en de trainers alvast hele prettige feestdagen toe te wensen en een sportief en blessurevrij 2017 toe te wensen.

 

Genieten bij RJC BCRS

Ondanks de kleinere groep deelnemers was het zeker genieten tijdens het goed georganiseerde toernooi in Spijkenisse waar bleek dat je ook met een speelschema van 25 minuten op tijd klaar kunt zijn. Op zondag was het trouwens aanmerkelijk drukker in de hal door de grote groep U11 waar ik opnieuw weer een groot aantal nieuwe deelnemers op de baan zag verschijnen, die allemaal al hele leuke partijen lieten zien. Ook als ik niet direct spelers of speelsters moest coachen waren er meerdere partijen zeker het aanzien waard.

Vanuit de Badmintonschool Barendrecht waren er 12 spelers en speelsters aanwezig. In de categorie U15 probeerde Kylian Bot zijn goede optreden in Delft te evenaren. Dat lukte helaas dit weekend niet zo goed als de vorige keer. Wel pakte hij in zijn enkelspel nog netjes een winstpartij mee. In de U19 was dat ook het geval met Chloë Li. Haar hoge niveau op Delft werd dit keer duidelijk niet gehaald, maar op zich altijd nog voldoende om halve finales te halen en dat is dan wel weer te waarderen. Wie ook onverwacht strandde was Stefany Poon, die in de halve finale van haar enkelspel in de U17 moeite had de shuttle goed hoogte en diepte te geven, waardoor haar tegenstandster dit keer van haar kon winnen. Uiteraard waren er ook opmerkelijke prestaties te noteren van de kinderen van de BS. Te beginnen met Thomas van Duijvenbode die in de U17 in het enkelspel in zijn poule als 2e eindigde en daarmee de halve finale mocht spelen. Daarin versloeg hij in een goede partij zijn tegenstander in drie sets, waar eigenlijk niemand op gerekend had, behalve wij als trainers natuurlijk. Het is leuk om te zien dat die zaken waar met regelmaat op wordt getraind en gecoacht ook terug komen in de wedstrijden. Ik maak de koppeling tussen training en coaching bewust, omdat ik vind dat daar enorm veel winst is te halen in het leerproces van kinderen. Ervaren dat iets ook werkt geeft vertrouwen en kinderen gaan het dan vanzelf toepassen. Thomas verloor nipt de finale in de derde set met 22-20 en dat was voor hem zelf uiteraard een teleurstelling. Karlijn deed het in haar enkelspel in de U19 bijzonder goed. In de poule verloor ze nog van Chloë, ondanks een 20-14 voorsprong, maar ze herpakte zich goed in de halve finale en in de finale. Karlijn is bezig met een sterke periode waarin ze haar kracht steeds beter combineert met tactisch inzicht. Techniek en voetenwerk blijven een aandachtspunt, maar er is al heel veel winst geboekt.

Nog een mooi resultaat was er voor Megan Molier die 2e wist te worden in de categorie U17 met nylon. Ondanks dat ze moeite had om de shuttle diep achterin te krijgen, wist ze met goed plaatsen toch de nodige partijen in winst om te zetten. Daarnaast wist ze samen met Thomas ook 2e te worden in het gemengddubbel in de U17 met veren shuttles. In de U17 speelde ook nog Zara Gouw die samen met Stefanyde damesdubbel voor zich wist op te eisen. In het enkelspel kwam ze veelal net tekort. In de U19 probeerden ook Maurice Tjan en Rowan Simons het de top in deze groep lastig te maken. Zowel in het enkelspel als dubbelspel lukt dat al steeds beter en dat is goed om te constateren. Beide heren weten aansluiting te vinden, waarbij soms ook onverwacht partijen gewonnen worden of een derde set wordt afgedwongen die zij zelf ook niet hadden durven voorzien.

Kaylee van der Wiel komt ook langzaam weer op niveau na een aantal vervelende blessures. In het damesdubbel onderstreepte ze dat door de 2e prijs mee naar huis te nemen. Ze verloor uiteindelijk van Karlijn met haar partner, die daarmee haar tweede 1e prijs mee naar huis mocht nemen.

In de U19 was ook dit keer Royce Mink weer aanwezig in het enkelspel. Hij komt begrijpelijk nog veel kracht tekort in de klasse, waardoor hij nog te makkelijk wordt weggedrukt in het achterveld. Maar als hij die kracht straks wel gaat krijgen, zal hij snel stijgen in niveau. Bij vlagen liet hij nu al zien op het gebied van techniek zijn tegenstanders al voorbij te zijn. In de U17 had Justine Poon eigenlijk hetzelfde probleem. Ook zij kwam net wat kracht tekort om partijen met winst af te sluiten. Gelukkig gaat dat nog zeker goed komen voor zowel Royce als Justine.

Het volgende RJC toernooi wordt gespeeld in Barendrecht bij The Flying Shuttle begin januari 2017.

De inschrijving verloopt voorspoedig, dus schrijf je snel in.

Minder deelnemers voor RJC BCRS

Het 4e RJC toernooi staat komend weekend weer op de agenda. Vanuit De Badmintonschool Barendrecht zullen 12 spelers en speelsters deelnemen en dan vooral in de hoogste categorie. Doordat een aantal kinderen seniorenkompetitie moet spelen is de deelname vanuit de BS minder groot dat mogelijk is. Onze focus ligt dan ook met name bij de junior master toernooien die pas na de seniorencompetitie echt op gang komen.

De deelname is bij RJC BCRS helaas beduidend (ca. 40 deelnemers) minder in vergelijking met RJC Mix en RJC Delft en dat is natuurlijk bijzonder jammer.  Het lijkt toch lastig om de jeugd van verenigingen te stimuleren, te enthousiasmeren en/of te organiseren om aan dergelijke toernooien mee te doen.

Als coach vind ik dat jammer, omdat ik op Delft zeker een aantal hele leuke wedstrijden heb gezien tussen kinderen van verenigingen die ik nooit eerder had gezien.  Dat gaf mij moed, want de jeugd heeft de toekomst. Nu maar hopen dat zich dit doorzet bij de komende RJC toernooien. Het kan in mijn ogen niet zo zijn dat alleen de badmintonscholen spelers en speelsters afvaardigen bij dergelijke toernooien. Het deelnemersveld zal en moet breder worden want alleen dan wordt deelname voor iedereen op ieder niveau leuk en kan het badminton verder groeien.

Dames op dreef bij RJC Delft

Het afgelopen weekend werd het RJC Delft verspeeld. Een goed bezet deelnemersveld en een strakke organisatie met een ruim tijdschema stond garant voor een toernooi met veel mooie en spannende partijen. Vanuit de Badmintonschool Barendrecht deden er 15 spelers en speelsters mee verspreid over drie leeftijdscategorieën.

Kylian Bot nam deel aan de U15 en wist 2 enkelspelen en een herendubbel met een overwinning af te sluiten. Het enthousiasme spatte ervan af. Genieten voor zowel de trainer als de ouders.

Pas in de U17 konden de deelnemers zich inschrijven voor wedstrijden met veren shuttles. Vandaar dat hierin de 9-jarige Megan Molier wilde deelnemen evenals Justine Poon, Stefany Poon, Amber Oomens, Zara Gouw en Thomas van Duijvenbode. Stefany en Zara waren beiden geplaatst in het enkelspel. Zara speelde niet haar beste spel, maar bereikte nog wel de kwartfinales. Justine speelde al haar enkelspelen in drie games, maar wist er slechts één van te winnen. Amber speelde erg wisselvallig, maar liet ook zeker goede dingen zien in haar enkelspel. Samen met Megan speelde ze een leuke damesdubbel, echter de kracht van enkele veel grotere tegenstandsters breekt dan toch op. Megan overkwam hetzelfde in haar enkelspel. Stefany speelde een sterk toernooi en stond geen game af in haar enkelspel. De eerste prijs was dan ook het logische gevolg. Echt goed gespeeld! In het damesdubbel strandde ze samen met Zara in de poule. Justine kwam met haar partner net niet door de poule heen. Megan speelde nog een verdienstelijke gemengddubbel met Thomas. Helaas geen winstpartijen.  Thomas op zijn beurt was niet helemaal lekker. Zere keel, hoofdpijn, het was hem aan te zien. Thomas verloor in zijn enkelspelpoule in de verlenging van de derde game van nota bene de latere finalist.  Kortom een verrassing had er zeker in gezeten.

In de U19 deden de meesten mee.  Bij de dames speelden Kaylee van der Wiel, Karlijn van der Lee en Chloë Li. Bij de heren Kevin Klok, Maurice Tjan, Rowan Simons, Max Storn en Jessy Molier. Kevin Klok had nog duidelijk last van zijn bovenbeen en besloot zijn enkelspel niet te spelen. In het dubbelspel samen met Max werden een paar leuke wedstrijden gespeeld met zelfs winstkansen. Max wist in zijn enkelspel de poule niet door te komen. Jessy wist in zijn enkelspel poule wel nog een derde game eruit te halen, maar verder geen overwinningen. Wel veel leerzame momenten. Maurice kwam wel eenvoudig zijn poule door maar trof in de kwartfinale gelijk zijn dubbelspelmaatje Rowan. Rowan kwam met een beetje geluk zijn poule door, maar won in een meer spannende dan goede partij wel van Maurice. In de halve finale stond Rowan goed te spelen maar vergat de tweede game winnend af te sluiten. Kansen daarop had hij zeker. De tegenstander groeide in de wedstrijd en Rowan kon zijn draai niet meer vinden. Erg jammer natuurlijk, zo dichtbij de finale. In het herendubbel troffen Rowan en Maurice in de poule gelijk de latere winnaars van het toernooi, waar ze overigens in drie games van hadden verloren. Bij de heren dus geen prijzen, maar de dames maakten dat zeker goed. Kaylee speelde geen sterk enkelspel en een wat ongelukkige damesdubbel. In de gemengddubbel met Jasper Smakman maakte ze dat meer dan goed en pakte ze na een reeks van spannende wedstrijden de 2e prijs na een nipt verlies (21-23) in de derde game in de finale. Karlijn deed wat van haar mocht worden verwacht en bereikte de halve finales in het enkelspel. Daarin trof ze de ongenaakbare Chloë, die vandaag in haar enkelspel geweldige dingen liet zien. Wel was Karlijn in beide games dichtbij en dat geeft aan dat ook zij goed bezig is. In het gemengddubbel bereikte Karlijn heel knap de kwartfinale. In het damesdubbel samen met Mees Bijlsma was ze oppermachtig en pakte zodoende de eerste prijs. De 11-jarige (!) Chloë op haar beurt pakte met goed spel de eerste prijs in het damesenkel. Een groot compliment is hier zeker op zijn plaats. In de gemengddubbel verloor ze samen met haar broer Melvin in een zeer mooie partij met 25-23 van de latere winnaars van het toernooi. Een wedstrijd op hoog niveau met relatief weinig fouten en het gebruik van tactische elementen is genieten.

De resultaten op dit toernooi beloven wat voor de rest van het seizoen. Hard werken, technieken verbeteren en blijvende aandacht voor het voetenwerk loont, zo blijkt maar weer.

Het eerstvolgende RJC wordt gespeeld bij BCRS in Spijkenisse. De inschrijving sluit komende zondag 27 november, dus schrijf je snel in.

Jeugdtoernooi Schollevaar met deelnemers van de BS

Afgelopen zaterdag werd het jeugdtoernooi van BC Schollevaar verspeeld. Vanuit de Badmintonschool Barendrecht namen een vijftal kinderen deel. Iedereen moest volgens de reglementen in hogere leeftijdsklassen inschrijven en dat heeft dan ook zijn weerslag in de kracht die sommige tegenstanders dan wel in huis hebben

In de U15 speelden Kylian Bot en Megan Molier hun enkelspelen. Megan speelde samen met Amber Oomens ook nog het damesdubbel in deze klasse. Kylian had de pech om gelijk in zijn eerste ronde tegen de latere finalist te moeten spelen. Megan kwam in haar enkelspel nog wel knap een ronde verder. Helaas kwamen Amber en Megan net niet de poulefase door na een spannende nipt verloren damesdubbel.

In de U17 speelde Amber haar enkelspel en Kylian zijn gemengddubbel. Amber moest gelijk aantreden tegen de latere winnares van het toernooi. Kylian kon helaas geen winstpartijen op zijn naam schrijven.

De vertegenwoordiging in de U19 bestond uit Jeroen Oomens en Karlijn van der Lee. Jeroen trof het niet  in de eerste ronde en verloor van de latere winnaar van het toernooi. Karlijn deed wat min of meer werd verwacht. Zij won haar enkelspel, al was de finale een pittige pot, waarvoor ze een driesetter nodig had. In het damesdubbel werd ze 2e. Proficiat!

 

RJC Mix en JM Amersfoort geven goed beeld

Op toernooien hoor je vaak dat presteren belangrijk is. Voor de kinderen en vaak ook ouders is dat het uitgangspunt. De trainers/coaches kijken er toch iets anders tegenaan. Het kunnen toepassen van aangeleerde en verbeterde technieken zien we graag terug in wedstrijden. Tevens zijn de wedstrijden een goed middel om te zien waar de aandacht op trainingen de komende tijd meer op gericht moet zijn. Op trainingen kun je echte wedstrijden door het ontbreken van wedstrijdspanning nauwelijks nabootsen. Vandaar de meerwaarde voor de trainer om spelers en speelsters in actie te zien.

Wat opvalt is dat een aantal spelers en speelsters het goed doen op trainingen maar in wedstrijden komt het er absoluut (nog) niet uit. Bij die vertaalslag proberen de coaches tijdens de wedstrijden te helpen. We weten inmiddels dat een lange adem nodig is om effect te bereiken. Voor de ene speler duurt dat langer dan bij de andere speler. De kracht ligt dan in herhaling zowel in trainingen als in coaching.  Elk spoortje van verbetering wordt dan ook met gejuich door de trainers begroet, terwijl de speler in kwestie het niet eens doorheeft.

RJC Mix

De resultaten op de toernooien van afgelopen weekend waren zeker niet slecht. Iedereen zet zich fantastisch in en dat is altijd een goede basis om op voort te borduren. Stefan zag in Naaldwijk in de hoogste categorie Karlijn van der Lee de 1e prijs halen in het damesdubbel en de 2e prijs in het enkelspel. Zij liet zeker niet haar beste spel zien. Ze voelde zich niet fit en dat had ook gelijk haar weerslag op haar snelheid op de baan. Zara Gouw pakte ook 2 prijzen door 2e te worden in het damesdubbel, samen met Stefany Poon, en 2e in het enkelspel. Zara heeft van huis uit moeite met de snelheid, maar compenseert dat prima door haar tactisch inzicht en een redelijke slagtechniek. Ze kwam in een spannende enkelspelfinale net iets tekort. Stefany heeft minder moeite met de snelheid maar komt daarentegen nog tekort op slagtechniek. Zij verloor van de latere winnares. Maar eerlijk is eerlijk er zit zeker vooruitgang in. Justine Poon reikte niet tot de finales maar deed het ook prima. Zij had in de halve finale verloren van Zara in het enkelspel. Kylian Bot werd 2e in de herendubbel. Inzet en leergierigheid kun je hem niet verwijten en er is nog een hoop bij te leren. Als laatste Yoeri van Strien die zoals altijd gemotiveerd op de baan stond en samen met Karlijn ook meedeed in het gemengddubbel, waar een blessure van Yoeri een goed eindresultaat in de weg stond.

JM Amersfoort

Een hele waslijst aan spelers en speelsters deed mee aan een sterk bezet JM Amersfoort. In de jongste klasse U11 deed Megan Molier mee. Het plezier staalt zoals altijd er vanaf. In het enkelspel speelde ze een aantal zeer spannende partijen met kans op winst. Tactisch inzicht is bij haar zeker al aanwezig en technisch is ze al behoorlijk onderlegd. In het damesdubbel pakte ze netjes de 1e prijs. In de U13 had de BS meerdere deelnemers met Royce Mink, Jessy Molier, Thomas van Duijvenbode, Amber Oomens en Chloë Li. Amber moet zich helaas terugtrekken. Chloë haalde als eerste geplaatste de finale in het enkelspel. Helaas moest ze daarna met acute buikpijn opgeven, waardoor ook haar succesvolle gemengddubbel met Rens moest worden opgegeven.  Beterschap in ieder geval Chloë! Royce en Jessy zaten in het enkelspel samen in de poule met de latere winnaar onze welbekende Rens. Rens was duidelijk nog een maatje te groot, maar het volwassen spel van Jessy viel zeker op evenals de mooie techniek van Royce. In het dubbelspel overleefden beiden de poule niet. Jessy speelde daarin samen met Thomas. Thomas op zijn beurt wilde heel graag, misschien wel te graag, presteren. Hierdoor blokkeert hij soms nog. Thomas zal hard moeten blijven werken aan zijn grip en onderhandse slagen want alleen met een harde smash of clear win je geen wedstrijden meer op dit niveau. In de gemengddubbel liet Jessy zien over een goed spelinzicht te beschikken. De power ontbreekt alleen nog om echt te kunnen doordrukken, maar dat gaat vast en zeker nog wel komen. In de sterk bezette U15 speelden Rowan Simons, Maurice Tjan, Jeroen Oomens en Kevin Klok.  Kevin won nog een wedstrijd in het enkelspel in zijn poule en speelde in het gemengddubbel met Amber Meinen een paar hele goede wedstrijden. Het spelinzicht is zeker aanwezig, maar de kracht ontbreekt nog in vergelijking met de anders spelers op dit niveau. Jeroen weet waar hij aan moet werken op de baan tijdens wedstrijden. Techniek is zeker niet slecht, maar de startsnelheid ontbreekt nog en de absolute wil om te winnen straalt hij nog niet uit. Bij vlagen laat hij wel zien waar hij toe in staat is. Rowan en Maurice hebben beiden een goed toernooi gespeeld. Ze reikten samen tot de halve finale in het herendubbelspel en tot de achtste finales in het enkelspel. Rowan maakt steeds beter gebruik van zijn lengte, maar komt in startsnelheid en racketvaardigheid dan ook weer iets tekort als het tempo omhoog gaat. Maurice gebruikt ook zijn pols steeds beter en weet zijn tegenstander in het achterveld onder druk te zetten. Scorende slagen moeten echter nog beter en effectiever worden. Als laatste de U17 met Max Storn, Remco van der Lee, Liam Krikke en Kaylee van der Wiel. Kaylee had in haar enkelspel een bijzonder sterke poule waaronder Daphne Jansen die ook het toernooi op haar naam schreef. Kaylee probeerde wel zoveel mogelijk punten te pakken. Haar snelheid op de baan zal verder omhoog moeten evenals de racketvaardigheid. Doordat haar beenblessure achter de rug lijkt, kunnen we daar weer harder aan werken. Remco had de afgelopen week niet getraind en dat was helaas te merken. De snelheid en effectiviteit van zijn slagen bleven onder zijn niveau. Overigens verloor hij zijn enkelspel en dubbelspel van de latere winnaar van het toernooi. Max weet dat hij het zwaar heeft op dergelijke toernooien maar hij zal moeten proberen aan te haken bij de subtop. Dat lukte deze keer in ieder geval nog niet. Slagentempo en handelingssnelheid zal nog behoorlijk omhoog moeten om mee te kunnen komen in deze groep. Betekent hard werken bij trainingen. Als laatste Liam die erg graag wil en zijn goede trainingsresultaten bevestigd wil zien op toernooien. Dat lukte deze keer nog niet, maar dat gaat dit seizoen zeker nog wel lukken. Gewoon vertrouwen houden en dat geldt niet alleen voor Liam maar eigenlijk voor iedereen.

Tot zover een analyse van de wedstrijden die Stefan en ik hebben gezien. Weer volop punten om aan te werken de komende maanden om zo op de volgende toernooien nog beter voor de dag te komen.

 

Druk weekend aanstaande

Komend weekend staan er 2 toernooien op het programma. In Naaldwijk wordt het RJC Mix gespeeld. Vanuit de BS Barendrecht zullen daar 6 kinderen hun kunsten vertonen. Stefan zal aanwezig zijn als coach.

In Amersfoort wordt het 2e junior master toernooi van dit seizoen gespeeld. Daar nemen maar liefst 14 kinderen vanuit de Badmintonschool aan deel, dus dat wordt weer een drukte van belang.

Op beide toernooien valt het een en ander te zeggen over de loting. Vaak is het niet anders en zal er hard gestreden moeten worden voor ieder punt.

Iedereen veel succes komend weekend.

 

Veel spanning bij Junior Master Cup

Kaylee van der Wiel trad rond kwart voor elf in de ochtend aan voor haar wedstrijd in de arena van het Topsportcentrum in Almere. Op zich al een unieke ervaring. In de arena staat altijd een beetje wind zo was mijn ervaring in voorgaande jaren en dat bleek ook dit jaar weer het geval. De wedstrijd van Kaylee begon erg nerveus van beide kanten zonder echte ralleys. De eerste game ging naar haar tegenstandster. Pas in de tweede game kon Kaylee goed bijblijven en kwamen er kansen op een derde game. Helaas ging deze game met 21-19 verloren en daarmee ook de wedstrijd. Uiteraard teleurgesteld maar wel een mooie 2e plaats.

Carlo van den Berge leek iets minder last te hebben van spanning, maar des te meer van de wind wat timing lastig maakte. Ook de lijnrechters leken er een paar keer naast te zitten in de eerste game. Het blijft lastig beoordelen als je niet recht op de lijn zit. Ook in de tweede game bleef Carlo lang achter de feiten aan lopen. Pas bij een 19-16 achterstand draaide de wedstrijd en kreeg Carlo zelfs een kans op gamewinst. Na een paar spannende ralleys en een heerlijk meelevend publiek was het toch Dennis Koppen, zijn tegenstander, die aan het langste eind trok met 24-22. Carlo had in ieder geval veel beter partij gegeven dan tijdens de finale van de NJK en kan terugkijken op een in ieder geval spannende wedstrijd.

 

Junior Master Cup

De strijd om de junior master cup brandt komende zaterdag in Almere weer los. Ook dit jaar staan er weer vertegenwoordigers van de Badmintonschool Barendrecht op de baan. Kaylee van de Wiel gaat het proberen in de U15. Weliswaar is ze nog niet topfit, maar toch gaat ze proberen het haar tegenstandster zo moeilijk mogelijk te maken en zo de cup mee naar huis te nemen. In de U17 komt wederom Carlo van den Berge in actie. Hij maakt dit seizoen geen deel meer uit van de BS, maar hij heeft de punten vorig seizoen bij elkaar gesprokkeld toen hij nog wel bij de BS zat. Zijn wedstrijd is een herhaling van de finale om het Nederlands kampioenschap, waar Carlo redelijk kansloos was. Hij wil er dit jaar alles aan doen om het zijn tegenstander in ieder geval moeilijker te maken dan het afgelopen seizoen. Wie weet zit er dan nog meer in het vat.

Volgende week staan er weer twee toernooien op het programma: JM Amersfoort en RJC Mix.  Een grote groep van de BS zal dan weer in actie gaan komen.

Volgende week zijn er i.v.m. de herfstvakantie geen trainingen bij de BS.