Jaarlijks archief: 2015

Een Kerstvakantie vol toernooien

Tijdens deze Kerstvakantie zijn er weer volop jeugdtoernooien te beleven geweest, waaraan weer een aantal spelers en speelsters van de Badmintonschool hebben deelgenomen.

Bocholtz

In het eerste weekend van de vakantie werd er een jeugdtoernooi verspeeld in Bocholtz, Zuid-Limburg. Rowan Simons en Maurice Tjan waren daarbij aanwezig. Samen bereikten ze de halve finale in het herendubbel in de U15. Rowan wist ook de halve finale te halen in het gemengddubbel. In het enkelspel bereikte Maurice heel knap de halve finale, waarin hij helaas moest opgeven vanwege groeipijnen die nu wel heel erg begonnen op te spelen.

Schijndel

Op de tweede zondag van de Kerstvakantie werd er een jeugdtoernooi verspeeld in Schijndel. Hier speelden een aantal kinderen die een dag later ook zouden aantreden in Hoensbroek, waarover straks meer. Dit was wel een toernooi waar de plastic shuttle de voorkeur had in alle leeftijden. Tobias Blaauw, Kevin Rip, Remco van der Lee, Megan Molier, Jessy Molier, Stefany Poon, Justine Poon, Rowan Simons namen deel aan dit matig bezette toernooi. Remco stak met kop en schouders boven de rest uit en won zijn enkelspel in de U17. Samen met zijn zusje won hij ook het gemengddubbel. In de herendubbel werd hij tweede door opgave van het dubbelspel. In de U15 domineerde Tobias in het enkelspel. Hij won deze dan ook. Samen met Kevin pakte hij ook de titel in het dubbelspel. De dominantie van de heren van onze Badmintonschool werd vergroot doordat Jessy heel verrassend de titel pakte in de U13 in het enkelspel. Een hele mooie prestatie, waarbij sterker geachte tegenstanders werden verslagen. Samen met Stefany werd hij tweede in het gemengddubbelspel. Stefany werd met haar zusje Justine tweede in het damesdubbel.  Rowan wist in de U15 ook tweede te worden in het gemengddubbel. Als min of meer toevallige coach heb ik daar een paar mooie partijen gezien met heel veel strijd.

Hoensbroek

Het altijd druk en sterk bezette internationale jeugdtoernooi van Hoensbroek kende voor een aantal spelers en speelsters teleurstellingen omdat ze werden uitgeloot vanwege het grote aantal inschrijvingen. Hierdoor kon onder meer Henry Tsui niet deelnemen, terwijl hij in dit spelersveld zich mooi zou kunnen meten.  In de U19 ging Jerdi de Goeij de strijd aan in dit internationale spelersveld. In het enkelspel had hij helaas weinig in te brengen. In het herendubbel, samen met Joran Kweekel, bereikte hij wel de finale, welke in een spannende driesetter helaas nipt werd verloren. In de U17 probeerden Carlo van den Berge en Romy Claassen verder te komen. Carlo wist zijn pouleronde in het enkelspel te overleven en wist ook daarna nog de tweede ronde te winnen. Veel partijen achter elkaar begonnen wel hun tol te eisen en in de derde ronde bleef hij steken. Romy kon in haar enkelspel moeilijk haar draai vinden, maar naar mate de dag vorderde ging het steeds iets beter. Helaas kwam ze in haar enkelspel de pouleronde niet door. Samen met Carlo bereikte ze de 3e ronde in het gemengddubbel.  In de U15 was, zoals eerder gemeld, Henry uitgeloot, dus hadden we daarin geen deelnemers. In de U13 moest Rens Lagrouw de eer hoog houden voor de BS. Als eerste jaars moest hij opboksen tegen jongens met meer power. Knap wist hij de pouleronde in het enkelspel door te komen om daarna helaas met veel pijntjes en vermoeidheid te moeten opgeven in de derde set. Wel weer veel geleerd op dit toernooi.  In de U11 kwam Royce Mink in actie. Helaas wist Royce niet zijn pouleronde in het enkelspel door te komen, maar in het gemengddubbel bereikte hij wel knap de kwartfinale waarin hij verloor van de uiteindelijke winnaars.

Het leuke van Hoensbroek is, dat er voor de afvallers op de eerste dag, op de tweede dag een dubbeltoernooi wordt gespeeld.  Daarin wist Royce wel de tweede plaats te behalen in de U11.

Komend weekend is er het RJC toernooi van The Flying Shuttle met deelname van 26 deelnemers van onze Badmintonschool.

Rest mij iedereen een hele gezellige jaarwisseling toe te wensen en tot ziens in 2016!

Wederom veel kinderen met prijzen naar huis tijdens RJC BCRS

Het RJC toernooi van BCRS te Spijkenisse zit er weer op. Een goed bezet toernooi met een half uur schema, waardoor alle partijen keurig op tijd konden worden gespeeld. Met 23 deelnemers vanuit de Badmintonschool Barendrecht was het weer druk voor de coaches op beide dagen. Gelukkig redelijk overzichtelijk, maar soms op 5 banen tegelijk, toch net iets teveel van het goede.

In de J1 waren het Tobias, Damian en Amber Meinen die de eer moesten verdedigen. Damian bereikte samen met zijn broer knap de finale in het dubbelspel. In het enkelspel bereikte Tobias de halve finale, waarin hij van de latere winnaar Colin Schouten verloor. Amber speelde meerdere  partijen maar speelde dit weekend niet haar beste wedstrijden.

In de J2 probeerde Liam ver te komen. In het gemengddubbel wist hij knap de halve finale te halen en was zelfs dichtbij de finale. Ook in zijn enkelspel reikte hij tot de halve finale.

In de J3 had de BS meerdere deelnemers. Kevin Klok, Rens, Royce, Jessy, Jeroen, Rowan, Max, Yoeri, en Maurice bij de heren en Zara en Merel bij de dames. Merel liet in haar enkelspel geen enkele set liggen en won overtuigend de finale. Jammer voor haar moest haar dubbelspelpartner opgeven. Zara op haar beurt vocht voor wat ze waard was, maar kon in het enkelspel haar poule niet overleven. Ook in het gemengddubbel samen met Jessy was de eerste wedstrijd het sluitstuk. Zij verloren van de latere finalisten, waaronder Kevin. Kevin speelde een puik toernooi en behaalde 2 prijzen. Hij bereikte de finale in het herendubbel samen met Max en de finale in het gemengddubbel. In het gemengddubbel wist hij bijzonder knap de eerste plaats te behalen. In het herendubbel werd in een mooie partij in drie sets verloren van Rowan met zijn partner. Jessy en Jeroen kwamen net wat power tekort met deze toch wat trage nylon shuttles om een vuist te kunnen maken. Yoeri had de pech in het enkelspel tegen Maurice te loten in de poulefase. Maurice had wat last van groeipijntjes in zijn knie, maar behaalde wel de finale in het enkelspel. Opnieuw was de brute kracht en lengte aan de andere kant hem toch te machtig. Even daarvoor had ook Rens tegen de latere winnaar in de halve finale zijn verlies moeten erkennen in een wedstrijdje powerbadminton. Samen met Royce had Rens ook de halve finale in het herendubbel gehaald, waarin werd verloren van schoolgenoten Kevin en Max. Royce op zijn beurt had in het enkelspel nog knap de poulefase doorgekomen om toch ook te verliezen van de latere finalist.

In de J4 deden Stefany en Ares Bedee, een nieuwkomer bij de BS, van zich spreken. Ares bereikte de halve finale in het enkelspel en verloor in drie sets van de latere winnaar. In het herendubbel werd Ares tweede. Stefany pakte in het enkelspel wederom de eerste prijs in een overigens leuke en spannende partij, waar hard om de punten werd geknokt. In het damesdubbel eindigde ze in de poule ook op de eerste plaats al was het heel spannend en moesten uiteindelijk de behaalde punten in iedere wedstrijd bij elkaar op worden geteld om tot een winnaar te komen.

In de J5 waren het Thomas, Meerte, Amber Oomens, Megan en Justine die in actie kwamen. Heel veel ook onderling spannende partijen. Thomas was de grootverdiener dit toernooi. Hij werd eerste in het enkelspel en in het dubbelspel. Samen met Megan werd hij tweede een het gemengddubbel. De winst in het enkelspel was Thomas heel veel waard. Eindelijk wist hij in een spannende partij van deze tegenstander te winnen.  In het damesdubbel bleken Meerte en Amber ongenaakbaar. Zij verloren geen enkele set. Justine leek hard op weg om het enkelspel op het naam te schrijven, maar helaas bleek haar tegenstandster over net iets meer power de beschikken.

Ook dit toernooi is weer achter de rug. Over 3 weken is het RJC van TFS waar iedereen weer opnieuw kans maakt op de prijzen.

Deze week zijn de laatste trainingen van 2015. In de kalender op deze website kun je zien wanneer de trainingen in 2016 weer gaan beginnen.

 

Een druk toernooiweekend met mooie resultaten

Het was weer een druk toernooiweekend voor de kinderen van de Badmintonschool Barendrecht. Bijna iedereen kwam in actie op een toernooi. Jerdi kwam in actie op de Tsjechie Junior Open. In de gemengddubbel verloor hij vroegtijdig, maar wel in een spannende driesetter met 20-22. In het herenenkel kwam hij nog wel de eerste ronde door, maar daarna was het afgelopen voor hem. Wel weer een mooie internationale ervaring rijker.

Tijdens de regiokampioenschappen voor senioren kwamen in Den Bosch Joris en Romy in actie. Hij speelde acht partijen in de laagste categorie, waarvan hij er geen enkele in winst kon omzetten. Maar wel een paar keurige driesetters en ook voor hem geldt een leerzame ervaring. Romy deed mee in de hoogste categorie en liet wederom zien op dit niveau al aardig mee te kunnen draaien. In haar enkelspel kon ze dit keer geen winstpartijen boeken. In het damesdubbel verloor ze echter alleen van de uiteindelijke nummer 1. Een tweede plaats viel haar ten deel en daarmee een bijzonder knappe prestatie.

In Den Haag kwamen Melissa, Carlo, Remco en Indy in actie namens de BS. Remco was net hersteld van een rugblessure en speelde een goede driesetter in het herenenkel. Carlo kon in de categorie 4 nog geen potten breken. Samen met Indy speelde hij de gemengddubbel, maar ook dat werd helaas geen succes.  Gewoon doortrainen en proberen volgend jaar wel in de categorie 4 verder te komen, zou ik zeggen. Melissa had de pech gelijk tegen de nummer 1 te moeten spelen, maar zat dichterbij een overwinning dan ze wellicht vooraf had gedacht. In het gemengddubbel behaalde ze de halve finale om uiteindelijk in de damesdubbel wel de finale te halen, maar na een driesetter genoegen moest nemen met uiteindelijk wel een knappe 2e plaats.

In Delft tijdens de RJC kwamen de meesten in actie. In tegenstelling tot Den Haag een druk bezet toernooi en een mooie sfeer. We beginnen bij de jongste categorie. In de J5 deden Thomas, Megan, Meerte, Amber Oomens en Justine mee. Dat ze allemaal goed mee kunnen op dit niveau bleek wel uit de vele mooie wedstrijden en ook prijzen. De prijzenkast van Thomas begint aardig gevuld te raken, want hij pakte drie prijzen. Hij won het enkelspel en samen met Megan ook het gemengddubbel. In het herendubbel werd hij tweede. Megan wist in het enkelspel haar poule net niet door te komen, maar zij speelde wel een puike wedstrijd. Samen met Justine werd ze tweede in het damesdubbel na een spannende wedstrijd, 23-21 in de derde set, verloren te hebben van Meerte met haar partner. Meerte op haar beurt had ook in het enkelspel een paar leuke partijen laten zien, maar kon de poule niet doorkomen. Ze verloor onder meer van Justine, die uiteindelijk wel de finale wist te halen, maar met een knappe 2e plek genoegen moest nemen.  Amber liet ook haar groei zien in het badminton met een paar mooie resultaten en spannende driesetters.

Daarna stappen we door naar de J4. Hierin speelde Stefany mee. Zij was ook geplaatst in haar enkelspel en ze wist deze plaatsing opnieuw waar te maken door opnieuw te winnen al ging het allemaal niet vanzelf. In het damesdubbel deed ze er nog een schepje bovenop en ook daar won ze de eerste prijs samen met Danique Kweekel (TFS).

In de J3 deed een grotere groep spelers en speelster mee. Maurice, Kevin Klok, Royce, Jessy, Jeroen, Rowan, Max, Yoeri, Zara en Merel. We beginnen met de topresultaten van Merel. Na een aantal spannende partijen wist Merel heel knap de finale in het enkelspel te halen en ook nog eens te winnen. Ook in de damesdubbel behaalde ze finale waarin ze in een spannende driesetter nipt verloor. Een bijzonder knappe prestatie van Merel! Voor Zara is dit jaar echt een leerjaar. Ze probeert aan te klampen bij de rest in de categorie en dat gaat haar ook steeds beter af. Haar tijd komt vast en zeer nog wel.  Bij de heren heeft ook Royce moeite met dit niveau, maar hij klampt al steeds beter aan. Hij wist in het RJC delft 2enkelspel zijn poule net niet door te komen, maar hij was heel dichtbij. Maurice stond in het enkelspel als derde geplaatst en wist ook met sterk spel de finale te halen. Daarin moest hij in een driesetter zijn meerdere erkennen in Rowan, die met iets meer power dan Maurice de punten wist binnen te slepen.

 

RJC DelftMaurice behaalde ook in het dubbelspel samen met Jessy de finale. Zij troffen daar Kevin en Max. In een prachtige driesetter ging de winst terecht naar Kevin en Max. Zowel Kevin als Max hadden in het enkelspel al verloren van Rowan. Jeroen speelde ook een verrassend goed toernooi. Hij liet mooie slagen zien, die helaas nog niet allemaal het gewenste effect hadden, maar de groei is bij hem zeker te zien. Samen met Yoeri behaalde hij nog de halve finale in het dubbelspel. Yoeri had eerder de pech om Maurice te treffen in het enkelspel, die hij overigens nog goed partij wist te bieden.

In de J2 zou Henry meedoen, maar die had besloten vanwege zijn nog zwakke en herstellende enkel zich af te melden. Een verstandig besluit.

In de J1 speelden Amber Meinen, Damian, Liam en Tobias mee.  Amber liet ook verrassende slagen zien op dit toernooi. Ze wist haar poule in het enkelspel niet door te komen, maar het spel was bij vlagen meer dan goed. In het damesdubbel bereikte ze de halve finale en stond ze zelfs op matchpoint, maar helaas ging de winst naar haar tegenstandsters. Damian en Liam moeten in deze categorie alleen maar leren en proberen keer op keer het maximale eruit te halen. Liam wist dit keer geen partijen te winnen, maar lijkt wel steeds dichterbij te komen. Damian pakte in de gemengddubbel een paar overwinningen mee, maar wisselt hele sterke momenten nog te veel af met hele zwakke momenten. Daar zal hij meer balans in moeten gaan vinden. Tobias draait op dit niveau aardig mee. Een paar winstpartijen kon hij binnen slepen. Slechts tegen de toppers komt hij nog echt tekort, maar heel langzaam sluit hij wel steeds meer aan met hard werken.

Jeannette van der Werff en Ton Both weer erg bedankt voor het coachen. Dit werd door de kinderen en de ouders bijzonder gewaardeerd.

Het volgende RJC toernooi is bij BCRS in Spijkenisse. De inschrijving gaat heel hard, dus snel inschrijven is belangrijk. Dit geldt trouwens ook voor het RJC toernooi van TFS te Barendrecht. Ook dit toernooi staat open voor inschrijving en loopt erg hard, dus snel inschrijven.

 

Certificering Badmintonschool verlengd

Badminton Nederland heeft afgelopen week de certificering van de Badmintonschool Barendrecht verlengd tot en met het seizoen 2018/2019.  Daarmee heeft de BS waardering gekregen voor de inrichting van haar organisatie en gestructureerde werkwijze.

Dit geeft absoluut geen oordeel over de wijze waarop de trainingen worden gegeven evenals de inhoud van de trainingen en coaching op toernooien.  Daar is de certificering niet voor bedoeld.

Certificering geeft voor de ouders wel een stukje zekerheid dat er onder meer een aparte rechtspersoon is (Stichting) met een bestuur, waardoor de onafhankelijkheid en organisatie is geborgd.

 

Logo voor de Badmintonschool

Sandi Sugiharto, vader van David,  is druk bezig met het opzetten van een posteractie om badmintonscholen en de academie in de regio Zuid-Holland te promoten bij de kleinere verenigingen.  Hij vond het vreemd dat onze badmintonschool geen logo had en besloot geheel uit vrije wil zijn creatieve brein te willen loslaten op een mooi logo.  Zie hieronder het professionele resultaat.  Ik denk dat we hiermee goed voor de dag kunnen komen. Sandi, nogmaals bedankt voor dit logo.

Foto logo badmintonschool

Talentontwikkeling in de steigers

Afgelopen zaterdag was er op uitnodiging van Badminton Nederland en onder leiding van de technisch directeur Claus Poulsen een bijeenkomst met alle bondscoaches, academies en scholen in Nieuwegein over talentherkenning en talentontwikkeling.

Ook het bondbestuur was vertegenwoordigd. De grote opkomst met circa 25 trainers gaf al aan dat iedereen dit onderwerp belangrijk vond. Vragen als: Wat is er nodig om een talent te herkennen? Hoe kun je deze talenten begeleiden naar topspelers? stonden centraal in de groepsdiscussies en plenaire discussie. Hierbij kwamen ook onderwerpen als draagvlak bij verenigingen en selectiemethodes aan de orde.

De pas aangetreden technisch directeur wil alle input gebruiken om een beleidsstuk te schrijven wat handelt over talentherkenning, organisatiestructuur, criteria en leerlijnen die de scholen en academies als handvat kunnen gebruiken om talenten nog beter te kunnen begeleiden nog topspelers.

Kortom een waardevolle en inspiratievolle dag en hopelijk een stap in de goede richting voor de huidige en toekomstige talenten.

Badmintonschool in gesprek

Op uitnodiging van Badminton Nederland heeft er gisteravond een gesprek plaatsgevonden met de voorzitter van Drop Shot, flagship in de regio, vertegenwoordigers van het wedstrijdwezen in regio Zuid-West, de Badmintonacademie Zuid-Holland, de accountmanager vanuit Badminton Nederland en  Fred de Goeij en Edward v.d. Heuvel namens de Badmintonschool Barendrecht.  Vele discussies volgden over het jeugdbeleid in de regio, het betrekken van meerdere verenigingen, het aanbieden van meerdere competitievormen, het opleiden van begeleiders en beginnende trainers en ga zo maar door. Een interessante ontmoeting die zeker nog een vervolg gaat krijgen.

Verslag RJC Mix te Naaldwijk

Het RJC Mix in Naaldwijk is weer achter de rug. Veel deelnemers vanuit de Badmintonschool Barendrecht die allemaal naar behoren hebben gepresteerd. En dat is ook nu juist hetgeen waar het om draait. Laten zien waar je staat en waar je toe in staat bent. Uiteraard wil iedereen graag winnen, maar voor de coaches gaat het er meer om dat ze vooruitgang zien en dat aangeleerde technieken ook worden toegepast. Dat laatste daar ontbreekt het bij de meesten nog wel aan. Technieken blijven inslijpen op trainingen is de enige remedie.

Het toernooi zelf was goed georganiseerd. Eindelijk weer eens een toernooi wat goed op tijd liep, ondanks dat meerdere spelers en speelsters in meerdere finales stonden.

In de J1 domineerden spelers en speelsters die we hebben mogen opleiden op onze Badmintonschool. Bij de heren won verrassend Noah Louwerens het enkelspel van Ronald van den Heuvel. Soms heb je van die momenten waarop werkelijk alles lukt. In het dubbelspel wisten ze samen eveneens zeer overtuigend te winnen. Ronald pakte samen met Manon Bos ook de eerste prijs in het gemengddubbel. Manon pakte op haar beurt weer de eerste prijs in het damesdubbel samen met Jaymie Laurens. Jaymie won vlak daarna ook het enkelspel. Niet onvermeld mag blijven de mooie prestatie van Amber Meinen die de tweede prijs pakte in het damesdubbel. De overige BS deelnemers in de J1 waren Tobias Blaauw en Damian Schouten. Beiden speelden goede partijen, maar kwamen helaas niet verder dan de poules.

In de J2 deed Henry Tsui goede zaken. Hij wist het enkelspel knap te winnen na een zeer moeizame en spannende halve finale. In het dubbelspel werd hij tweede. Liam Krikke speelde ook een paar goede partijen in de J2.

In de J3 deden Kevin Klok, Jessy Molier, Royce Mink, Jeroen Oomens, Max Storn, Rens Lagrouw en Merel Oomens mee. Merel reikte nog knap tot de halve finale in het enkelspel. Bij de heren wist alleen Royce de poule de overleven om later te verliezen van de latere winnaar in de J3. Samen met Rens werd Royce 2e in de herendubbel. Rens op zijn beurt pakte de eerste prijs in het gemengddubbel. Kevin en Max speelden samen nog een goede herendubbel, waarin ze nipt de overwinning in drie sets moesten afstaan. Wel super gespeeld allebei. Het spelen met plastic shuttles is en blijft voor velen een uitdaging. Spelers als Jessy en Jeroen hebben echt moeite om de shuttle goed diep te kunnen slaan. Beiden zaten in hun partijen soms dicht tegen setwinst aan.

In de J4 deed alleen Stefany Poon vanuit de BS mee. In een lange en meeslepende finale kwam ze in de derde set als beste van de baan af. Veel passie en strijd aan beide kanten trouwens. Samen met Danique Kweekel (TFS) pakte ze ook de eerste prijs in het damesdubbel.

In de mager bezette J5 categorie liet ook dit keer weer Thomas van Duijvenbode van zich spreken. Zoals altijd weer energie voor tien en op de baan een spring in het veld die probeert alles te halen en goed terug te slaan. De techniek verdient nog veel aandacht, maar de gedrevenheid gaat hem sowieso ver brengen. Het pakte gewoon drie prijzen. Alleen in het enkelspel werd hij tweede. Samen met Megan Molier won hij heel knap het gemengddubbel. Megan had op haar beurt weer samen met Justine Poon het damesdubbelspel gewonnen.

Toch weer een lang verhaal, maar ere wie ere toe komt en dat zijn de winnaars en winnaressen van dit weekend.

Over een aantal weken volgt weer het RJC Delft voor onze spelers en speelsters uit de B- en C-selectie. Dus schrijf je in.