Badmintonschool Barendrecht scoort op het RJK Zuid-West.

Op het RJK Zuid-West waren de volgende spelers van de Badmintonschool aanwezig:

U11: Kevin Klok, Amber Meinen en Jaymie Laurens.
U13: Jelle Vet, Indy de Goeij, Kevin Rip , Tobias Blaauw en Victoria Mink
U15: Jerdi de Goeij, Ronald v.d. Heuvel, Noah Louwerens, Nadine Nieuwdorp en Manon
U17: Thomas Both en Stefan Vissenberg
U19: Tom Blinde

Kevin, Amber en Jaymie streden voor wat zij waard waren. In de U11 zie je al dat kracht belangrijk is evenals het goed kunnen plaatsen van de shuttle. Voor alle drie is dit soort toernooien een goede leerschool. Jaymie weet in het gemengddubbel nog heel knap de halve finale te bereiken.

Kevin, Tobias en Victoria hadden eveneens een dergelijke ervaring in de U13. Niet alleen kracht speelt hierbij een rol, maar ook steeds meer de beweeglijkheid en het inzicht. Toch deden ze redelijk mee in de categorie. Jelle had in het enkelspel alleen moeite in de halve finale, maar maakte verder zijn plaatsingen volledig waar en won alle drie de onderdelen. Indy kwam in haar enkelspel in de halve finale tekort tegen ene zeer beweeglijke tegenstandster. Indy kon duidelijk harder slaan, maar komt in beweeglijkheid nog wat tekort. De rust in de slagen en inzicht in het spelletje moeten ook nog verder groeien, maar daar heb ik alle vertrouwen in.

In de U15 deden de dames Nadine en Manon erg hun best, maar het deelnemersveld bij de dames was gewoon in deze categorie erg sterk. Voor de heren Ronald en Noah gold dit evenzeer. Alleen Ronald pakte verrassend nog een set tegen een veel hoger ingeschatte speler en liet ook in andere partijen zien, dat de afstand met de top nog niet eens zo gek groot is. Van Jerdi werd eigenlijk wel 2 finaleplaatsen verwacht. Helaas struikelde hij in de halve finale in het enkelspel in drie sets. Wel liet hij zien, weer vooruitgang te hebben geboekt. Slordigheden zullen er verder nog uit moeten en uiteindelijk zal de trainingsinspanning nog een tandje hoger moeten. In het dubbelspel pakt hij samen met Joran wel de 1e prijs.

Thomas en Stefan konden helaas geen potten breken in de U17. Stefan pakte nog wel een winstpartij, maar kwam nipt tekort tegen de latere winnaar. Ook Stefan liet zien, mits hij rustig blijft en niet te gehaast speelt, dat hij weer een boel heeft bijgeleerd.

Alle hoop dan maar gevestigd op Tom. Tom maakt al een voortreffelijk seizoen door en bekroonde dit door in de finale van Ravin te winnen en samen met Ravin ook de eerste prijs in het dubbelspel binnen te halen. Een knap resultaat.

Alle prijswinnaars natuurlijk weer van harte gefeliciteerd en voor de anderen weer een uiterst leerzame dag. Uiteraard weer een woord van dank naar alle coaches die allemaal op zaterdag aanwezig waren en hebben constateren dat alle spelers en speelsters van de Badmintonschool Barendrecht het goed doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *