Badmintonschool Barendrecht scoort ook in Spijkenisse.

Vorig weekend was er het RJC van BCRS te Spijkenisse. Opnieuw heel veel deelnemers van de BS Barendrecht. Sommigen hadden nu een klasse hoger ingeschreven en bleven goed spelen. Uiteraard leidde dat soms tot minder prijzen, maar wel weer leerzaam om ook eens een wedstrijd te verliezen en te leren waar de eigen verbeterpunten zitten.

In groep 1 wist verrassend Nadine de halve finale te halen, waarin ze in drie sets verloor. Ook Danique haalde de halve finale maar verloor van de latere winnares. In de gemengddubbel wist ze samen met Jerdi wel door te dringen tot de finale, maar ook daar werd er verloren in drie games.

In het damesdubbel behaalde Danique haar derde tweede prijs. Jerdi wist in het enkelspel nog de halve finale te halen, maar kon eigenlijk dit weekend nooit echt overtuigen.

In de J2 stonden bij de heren wederom Ronald v.d. Heuvel en Jelle Vet tegenover elkaar, dit keer in de finale. Jelle had eigenlijk tot de finale een goed toernooi gespeeld. In de finale was het Ronald die de boventoon voerde en redelijk eenvoudig won. Jelle had toen al een waarschuwing gekregen voor zijn slechte gedrag. Een kwalijke zaak. Ronald echter ging vrolijk door en won ook het dubbelspel samen met Noah. Het gemengddubbel werd verloren van Jelle en Indy. Indy werd knap eerste in haar enkelspel. Manon Bos pakte nog een tweede plek in het gemengddubbel.

Noah pakte op zijn beurt wederom de titel in het herenenkel in de J3. Anniek van Gemert en Mark de Ruijter speelde ook mee in de J3 en waren zeker niet slecht bezig. Ook zij toonden aan dat hun spel vooruitgang boekt. In de J4 bereikte Richard Wellens knap de halve finale in het enkelspel. Gerben Scholman, Tobias Blaauw en Kevin Rip verloren al in de pouleronde, maar ook daar is er niet slecht gespeeld. Bij de meisjes waren het Victoria Mink en Amber Meinen die beiden wel de poule doorkwamen in het enkelspel, maar tegen elkaar moesten spelen in de halve finale. De beweeglijke Amber won heel knap en pakte de tweede prijs. Victoria en Richard behaalden samen nog de halve finale in de gemengddubbel. Richard wist samen met Gerben ook de finale te halen in het dubbelspel. Helaas werd er nipt verloren, maar toch een goede prestatie. Amber wist ook nog de tweede plek te halen bij de mesjesdubbel.

Stefan Wijnbelt, Stijn Makkus, Robert Scholman en Kevin Klok namen deel aan de jongensenkel in de J5. Alleen Kevin wist als enige de pouleronde door te komen, maar strandde daarna. In de gemengddubbel in de J5 wist Amber samen met Kevin haar derde prijs te pakken. Tobias pakte de tweede plaats. Stijn en Robert wisten in een spannende wedstrijd in het jongensdubbel de eerste prijs te halen. Echt heel goed gespeeld. In de J7 speelden Royce Mink en Jessy Molier mee namens de Badmintonschool. Jessy pakte de eerste prijs en Royce werd tweede. De prijzenkasten worden te klein volgens mij.

Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt onderweg, maar de Badmintonschool Barendrecht heeft weer goed gepresteerd. Dank aan Ton Both en Danny Birahy die als coach aanwezig waren. Ook zij hebben kunnen zien dat de spelers en speelsters het goed doen.

 

Het volgende toernooi wordt gespeeld bij The Flying Shuttle te Barendrecht. We hopen dat er weer mooie prestaties geleverd gaan worden.

Uiteraard daarna de Regionale Jeugdkampioenschapen te Den Haag waar op leeftijd wordt gespeeld. Ook daar zijn weer prijzen te verdelen al zal het daar wel een stuk moeilijker worden, omdat daar ook alle sterke jeugd uit Zuid-Holland aan gaat deelnemen. Maar dan nog, laat zien waar je staat. Ik hoop iedereen een keer op een Junior Master tegen te gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *