Veel mooi Deens geweld in Almere

Tijdens JM Almere waren er vele Deense jeugdspelers te aanschouwen. Helaas ontbraken zij in de U17, maar dat mocht de pret voor ons als trainers niet drukken. Technisch op jonge leeftijd al zeer begaafd zowel in slagtechniek als in voetenwerk. Soms ontbrak nog de kracht maar ook daar zochten ze naar oplossingen door tijdens een wedstrijd geen risico’s te nemen en de shuttles gewoon tactisch goed te plaatsen en met heel veel geduld hun kansen af te wachten.  Kortom ik heb genoten van deze jeugdspelers.

Hoe deden onze spelers en speelsters het dan van de BS?  In  de U17 wisten Remco en Liam hun enkelspelpoule niet door te komen. Ook in de dubbelspelen werden weinig successen behaald. Kaylee deed het beter en wist in het gemengddubbel de halve finale te bereiken waarin ze nipt onderuit ging.  Hier waren de Denen dus niet vertegenwoordigd.

In de U15 was het Deens geweld oppermachtig. Alleen de 2e plek in de herendubbel ging naar Nederlanders. Bij de heren wist Kevin niet door de poule te komen in het enkelspel en in het gemengddubbel samen met Stefany bleek de weerstand veel te groot. Ook Stefany kwam niet verder dan haar poule in het enkelspel.  Karlijn wist in haar enkelspel de poule wel door te komen. Daarna verloor ze van een Deense met zeker kansen op winst. Karlijn speelde sterk maar kon dat geen drie sets volhouden. In de damesdubbel verloor ze wederom in drie sets van een Deens koppel die ook de finale wisten te halen. Damian won in de poule als een van de weinigen van een Deen in zijn enkelspel, echter in de kwartfinale kwam hij weer een Deen tegen die hem te machtig was. Op zich goed gespeeld, echter spreiding,  vastheid en geduld moet nog echt beter worden.

In de U13 was het ook genieten van mooie partijen waarbij opvallend genoeg onze spelers goed mee kunnen in het dubbelspel, maar in het enkelspel net iets tekort komen. Jessy en Thomas speelden een paar heerlijke dubbels die beiden in drie sets met hele mooie ralleys nipt werden verloren. Ook hier speelde geduld en het afwachten van de kansen een grote rol. De Denen beheersen dat gewoon beter.  In het enkelspel kwamen Thomas en Jessy niet door hun poule heen.  Als laatste probeerde ook Justine aan te klampen in haar wedstrijden. Het genadeloos kunnen spelen van aanvallende clears van achterlijn naar achterlijn is op dit niveau inmiddels al heel normaal.  Daar moeten we nog veel op trainen.

In de U11 zag je dit zeker bij de heren ook al. Meerdere aanvallende clears konden foutloos worden uitgevoerd zonder blikken of blozen. En nu is het mooi dat Megan zich in de dubbelspelen hier goed tussen staande wist te houden. Zij had het geluk dat zij in de gemengddubbel een Deense jongen als partner kreeg toegewezen. Hierdoor kwam ze heel dichtbij de finalepoule, maar helaas ging het net mis in de laatste belangrijke wedstrijd. In het damesdubbel samen met Flora Wang haalde ze wel de finale waar Deense dames uiteindelijk met de eerste prijs er vandoor gingen.

Het volgende JM toernooi is BCRS tijdens het Paasweekeinde. Alhoewel het aantal inschrijvingen niet geweldig is, hoop ik toch dat het doorgaat. JM Olympia is in de week erna en is al helemaal volgeboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.