Wat een topweekend

De titel klinkt wat overdreven, maar als hoofdtrainer heb ik echt genoten van de goede partijen tijdens de regionale jeugdkampioenschappen van Zuid-Holland die in Den Haag werden gehouden. Een helaas wat mager bezet toernooi, maar nog genoeg toppers over om er een mooi toernooi van te maken met weer veel leermomenten voor speler en coach.

Zowel in de U11, U13 als U17 waren het de heren van de Badmintonschool Barendrecht die op de eerste plek eindigden in het enkelspel. Een groot compliment naar de spelers voor dit behaalde resultaat.

In de U11 was het Royce Mink die keurig zijn plaatsing waar maakte en goed spelend de eerste prijs in de wacht sleepte in het enkelspel. Hij won daarnaast ook het jongensdubbel. Het meisjesdubbel werd gewonnen door Megan Molier met haar partner Stefanie Nijsse  met op de tweede plek Meerte Loos met partner Flora Wang.  In deze categorie stak Chloe Li met kop en schouders boven de rest van de dames uit.

In de U13 wist ook Rens Lagrouw zijn plaatsing in het enkelspel waar te maken. In de poule moest hij nog een set toestaan aan de tegenstander, maar alle andere partijen werden in twee sets gewonnen. Samen met Jessy Molier werd het herendubbel gewonnen en samen met partner Gwendolyn Snijders won hij ook de gemengddubbel. Jessy op zijn beurt werd knap tweede in het gemengddubbel samen met partner Karlijn van der Lee. Thomas van Duijvenbode speelde zijn dubbels ook in deze poule mee, maar kwam natuurlijk nog de nodige kracht en techniek tekort. Wel weer veel geleerd. In zijn enkelspel wist hij in de nylonpoule wel weer de finale te bereiken waarin hij helaas in drie sets verloor.

In de U15 hadden we wel een paar deelnemers vanuit de BS, maar daar hebben we zeker bij de heren de pech dat Zuid-Holland bij de heren een hele sterke regio is. Complimenten wel naar Damian Schouten en Liam Krikke die in het enkelspel wel knap de kwartfinales haalden en waarbij Damian nog dicht tegen setwinst aanzat. In het dubbelspel hadden Henry Tsui en Damian nog kans op een halve finaleplaats, maar konden helaas die ene set er niet uitslepen. Overigens had Henry in het enkelspel ook goede dingen laten zien. Zeker niet onvermeld mag blijven de deelname in deze sterke poule van Maurice Tjan, Rowan Simons, Kevin Klok en Max Storn. Geen van alleen werden echt weggeslagen en konden leuke ralleys laten zien. Het tempo ligt gewoon een stuk hoger dan bij de RJC toernooien en iedere niet goed geplaatste shuttle krijg je gelijk om je oren. Gewoon dit soort toernooien meer opzoeken en je zult zien dat je niveau zeker nog gaat stijgen. Zeker complimenten naar deze spelers toe om dit toernooi te bezoeken en zelf te constateren dat het gat echt niet zo groot is met de top dan dat je zou denken. Bij de dames moest Victoria Mink de eer van de BS zien hoog te houden. In het enkelspel stond zij goede wedstrijden te spelen, maar ze kwam helaas niet verder in haar poule. In het dubbelspel bereikte ze samen met Kirsten Wieringa wel knap een tweede plek na een verloren driesetter.

In de U17 was Carlo van den Berge in het enkelspel heer en meester. Zijn spel is volwasser geworden met een betere spreiding en minder alleen op kracht. Een beetje verrassend was dat zijn tegenstander in de finale Remco van der Lee, die een sterk toernooi speelde en een beetje uit zijn schulp lijkt te kruipen. Echt complimenten naar zowel Carlo als Remco die ook een kwalitatief goede finale lieten zien. Carlo won ook het herendubbel samen met Bradley Dassen.  In het gemengddubbel werd hij samen met Indy de Goeij tweede.

In Brabant deed Joris Heijnen mee aan het RJK. Hij wilde blijkbaar niet onder doen voor de rest en bereikte in de U15 in het enkelspel de halve finale. In het dubbelspel U17 (nylon) pakte hij wel de eerste plaats.

Iedereen weer van harte gefeliciteerd met de behaalde prijzen!

Een gedachte over “Wat een topweekend

  1. Mooi geschreven! Enne…….die titel ‘hoofdtrainer’ verdien je! Jij was er weer het hele weekend bij en moest je soms in 6-en delen met zoveel BS-ers in de finales. Een bedankje is op zijn plaats. Edward bedankt! Ook voor Ton een bedankje, die was er zaterdag ook de hele dag bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.