Het eerste badmintonweekend van 2016 weer achter de rug

Dit weekend waren er meerdere jeugdtoernooien. Het eerste toernooi speelde zich af in Best. Met de oliebollen nog niet helemaal verwerkt deed Joris Heijnen mee in het Start Best toernooi. Zoals altijd zeer goed georganiseerd waarbij o.a. de seniorenleden van Alouette de telling voor alle wedstrijden voor hun rekening nemen.

Joris deed mee in de JE en JD U17 veren. Zijn beide poulewedstrijden in de jongensenkel werden gewonnen maar in de halve finale werd verloren ondanks dat hij in beide sets goed terug kwam. De herendubbels werden verloren doordat ze geen druk konden blijven uitoefenen op de tegenstanders. Kracht speelt dan al gauw een rol en dat was nu ook hetgeen wat ik bij het RJC TFS toch vaak als beslissende factor terug zag.

RJC TFS

In Barendrecht werden in alle klassen weer mooie partijen gespeeld. Een tijdschema van een half uur, waardoor er gelukkig nauwelijks uitloop was. De Badmintonschool Barendrecht was weer ruim vertegenwoordigd met 26 deelnemers. Uiteindelijk wisten 11 spelers en speelsters een prijs te behalen en daarmee een mooi resultaat. Met plastic spelen blijft voor velen een probleem, omdat er meestal met veren shuttles wordt getraind en er voor plastic shuttles toch echt iets meer kracht benodigd is om de shuttle diep in het achterveld te krijgen. Bij de dames zie je bijvoorbeeld dat een diepe service al snel resultaat oplevert.  Dan komt het echt op tactiek aan om toch te proberen tot scoren te komen.  Zeker bij onze jonge dames lukte dat heel aardig. Goed naar de lijnen spelen en in eerste aanzet zoveel mogelijk rechtdoor spelen.

Het is ondoenlijk om alle spelers en speelsters in dit verslag aan bod te laten komen. Als coach heb ik veel partijen kunnen bekijken en soms kunnen verbazen over de resultaten en vooruitgang. De onderlinge partijen tussen spelers en speelsters van de BS Barendrecht blijven boeiend om naar te kijken. Soms realiseer je je niet wat de leeftijdsverschillen zijn die tegenover elkaar staan, zo tactisch met goed geplaatste slagen wordt er al gespeeld. Zoals al eerder vermeld in mijn verslagen hapert de techniek nog wel eens als het meer op kracht aan komt en daar moet op de BS dan ook continu aandacht voor zijn.

De wedstrijd tussen Maurice en Max wil ik toch wel even noemen. Beiden gingen tot het gaatje en wilden niet verliezen. Max trok dit keer aan het langste eind in deze spannende strijd.  Daarna kon Max de strijdbijl niet meer vinden tegen Rens. Het geloof was er niet meer.

Coach probleem

Hiermee komen we gelijk ook bij ons coaching-probleem terecht. Daar waar leden van de badmintonschool tegen elkaar spelen treden de trainers van de BS niet op als coach.  Enkele ouders hebben er wel moeite mee als andere kinderen dan wel een coach hebben van een clubtrainer of een behulpzame ouder.  Daar kunnen we als School helaas weinig aan doen.  Wij blijven bij ons principe en ik denk dat dat ook terecht is richting de kinderen en de ouders.

Dank aan Jeannette die op de zondag ook als coach aanwezig was.

Het volgende en tevens laatste RJC wordt gespeeld in Wateringen op 20 en 21 februari.

Regionale Jeugdkampioenschappen

Op 30 en 31 januari worden weer de regionale jeugdkampioenschappen verspeeld. Ik verwacht dat daar weer vele spelers en speelsters van onze Badmintonschool aan zullen deelnemen.  Schrijf je snel in want de uiterste inschrijfdata zijn weer binnenkort.  Op dit toernooi kun je je meten met leeftijdsgenoten.  Je kunt zelfs vaak kiezen of je wilt worden ingedeeld bij het toernooi met nylon shuttles of met veren shuttles. Gelet op mijn bovenstaande verslag denk ik wel waar de meesten zich voor gaan inschrijven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *