Een Kerstvakantie vol toernooien

Tijdens deze Kerstvakantie zijn er weer volop jeugdtoernooien te beleven geweest, waaraan weer een aantal spelers en speelsters van de Badmintonschool hebben deelgenomen.

Bocholtz

In het eerste weekend van de vakantie werd er een jeugdtoernooi verspeeld in Bocholtz, Zuid-Limburg. Rowan Simons en Maurice Tjan waren daarbij aanwezig. Samen bereikten ze de halve finale in het herendubbel in de U15. Rowan wist ook de halve finale te halen in het gemengddubbel. In het enkelspel bereikte Maurice heel knap de halve finale, waarin hij helaas moest opgeven vanwege groeipijnen die nu wel heel erg begonnen op te spelen.

Schijndel

Op de tweede zondag van de Kerstvakantie werd er een jeugdtoernooi verspeeld in Schijndel. Hier speelden een aantal kinderen die een dag later ook zouden aantreden in Hoensbroek, waarover straks meer. Dit was wel een toernooi waar de plastic shuttle de voorkeur had in alle leeftijden. Tobias Blaauw, Kevin Rip, Remco van der Lee, Megan Molier, Jessy Molier, Stefany Poon, Justine Poon, Rowan Simons namen deel aan dit matig bezette toernooi. Remco stak met kop en schouders boven de rest uit en won zijn enkelspel in de U17. Samen met zijn zusje won hij ook het gemengddubbel. In de herendubbel werd hij tweede door opgave van het dubbelspel. In de U15 domineerde Tobias in het enkelspel. Hij won deze dan ook. Samen met Kevin pakte hij ook de titel in het dubbelspel. De dominantie van de heren van onze Badmintonschool werd vergroot doordat Jessy heel verrassend de titel pakte in de U13 in het enkelspel. Een hele mooie prestatie, waarbij sterker geachte tegenstanders werden verslagen. Samen met Stefany werd hij tweede in het gemengddubbelspel. Stefany werd met haar zusje Justine tweede in het damesdubbel.  Rowan wist in de U15 ook tweede te worden in het gemengddubbel. Als min of meer toevallige coach heb ik daar een paar mooie partijen gezien met heel veel strijd.

Hoensbroek

Het altijd druk en sterk bezette internationale jeugdtoernooi van Hoensbroek kende voor een aantal spelers en speelsters teleurstellingen omdat ze werden uitgeloot vanwege het grote aantal inschrijvingen. Hierdoor kon onder meer Henry Tsui niet deelnemen, terwijl hij in dit spelersveld zich mooi zou kunnen meten.  In de U19 ging Jerdi de Goeij de strijd aan in dit internationale spelersveld. In het enkelspel had hij helaas weinig in te brengen. In het herendubbel, samen met Joran Kweekel, bereikte hij wel de finale, welke in een spannende driesetter helaas nipt werd verloren. In de U17 probeerden Carlo van den Berge en Romy Claassen verder te komen. Carlo wist zijn pouleronde in het enkelspel te overleven en wist ook daarna nog de tweede ronde te winnen. Veel partijen achter elkaar begonnen wel hun tol te eisen en in de derde ronde bleef hij steken. Romy kon in haar enkelspel moeilijk haar draai vinden, maar naar mate de dag vorderde ging het steeds iets beter. Helaas kwam ze in haar enkelspel de pouleronde niet door. Samen met Carlo bereikte ze de 3e ronde in het gemengddubbel.  In de U15 was, zoals eerder gemeld, Henry uitgeloot, dus hadden we daarin geen deelnemers. In de U13 moest Rens Lagrouw de eer hoog houden voor de BS. Als eerste jaars moest hij opboksen tegen jongens met meer power. Knap wist hij de pouleronde in het enkelspel door te komen om daarna helaas met veel pijntjes en vermoeidheid te moeten opgeven in de derde set. Wel weer veel geleerd op dit toernooi.  In de U11 kwam Royce Mink in actie. Helaas wist Royce niet zijn pouleronde in het enkelspel door te komen, maar in het gemengddubbel bereikte hij wel knap de kwartfinale waarin hij verloor van de uiteindelijke winnaars.

Het leuke van Hoensbroek is, dat er voor de afvallers op de eerste dag, op de tweede dag een dubbeltoernooi wordt gespeeld.  Daarin wist Royce wel de tweede plaats te behalen in de U11.

Komend weekend is er het RJC toernooi van The Flying Shuttle met deelname van 26 deelnemers van onze Badmintonschool.

Rest mij iedereen een hele gezellige jaarwisseling toe te wensen en tot ziens in 2016!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.