Wederom veel kinderen met prijzen naar huis tijdens RJC BCRS

Het RJC toernooi van BCRS te Spijkenisse zit er weer op. Een goed bezet toernooi met een half uur schema, waardoor alle partijen keurig op tijd konden worden gespeeld. Met 23 deelnemers vanuit de Badmintonschool Barendrecht was het weer druk voor de coaches op beide dagen. Gelukkig redelijk overzichtelijk, maar soms op 5 banen tegelijk, toch net iets teveel van het goede.

In de J1 waren het Tobias, Damian en Amber Meinen die de eer moesten verdedigen. Damian bereikte samen met zijn broer knap de finale in het dubbelspel. In het enkelspel bereikte Tobias de halve finale, waarin hij van de latere winnaar Colin Schouten verloor. Amber speelde meerdere  partijen maar speelde dit weekend niet haar beste wedstrijden.

In de J2 probeerde Liam ver te komen. In het gemengddubbel wist hij knap de halve finale te halen en was zelfs dichtbij de finale. Ook in zijn enkelspel reikte hij tot de halve finale.

In de J3 had de BS meerdere deelnemers. Kevin Klok, Rens, Royce, Jessy, Jeroen, Rowan, Max, Yoeri, en Maurice bij de heren en Zara en Merel bij de dames. Merel liet in haar enkelspel geen enkele set liggen en won overtuigend de finale. Jammer voor haar moest haar dubbelspelpartner opgeven. Zara op haar beurt vocht voor wat ze waard was, maar kon in het enkelspel haar poule niet overleven. Ook in het gemengddubbel samen met Jessy was de eerste wedstrijd het sluitstuk. Zij verloren van de latere finalisten, waaronder Kevin. Kevin speelde een puik toernooi en behaalde 2 prijzen. Hij bereikte de finale in het herendubbel samen met Max en de finale in het gemengddubbel. In het gemengddubbel wist hij bijzonder knap de eerste plaats te behalen. In het herendubbel werd in een mooie partij in drie sets verloren van Rowan met zijn partner. Jessy en Jeroen kwamen net wat power tekort met deze toch wat trage nylon shuttles om een vuist te kunnen maken. Yoeri had de pech in het enkelspel tegen Maurice te loten in de poulefase. Maurice had wat last van groeipijntjes in zijn knie, maar behaalde wel de finale in het enkelspel. Opnieuw was de brute kracht en lengte aan de andere kant hem toch te machtig. Even daarvoor had ook Rens tegen de latere winnaar in de halve finale zijn verlies moeten erkennen in een wedstrijdje powerbadminton. Samen met Royce had Rens ook de halve finale in het herendubbel gehaald, waarin werd verloren van schoolgenoten Kevin en Max. Royce op zijn beurt had in het enkelspel nog knap de poulefase doorgekomen om toch ook te verliezen van de latere finalist.

In de J4 deden Stefany en Ares Bedee, een nieuwkomer bij de BS, van zich spreken. Ares bereikte de halve finale in het enkelspel en verloor in drie sets van de latere winnaar. In het herendubbel werd Ares tweede. Stefany pakte in het enkelspel wederom de eerste prijs in een overigens leuke en spannende partij, waar hard om de punten werd geknokt. In het damesdubbel eindigde ze in de poule ook op de eerste plaats al was het heel spannend en moesten uiteindelijk de behaalde punten in iedere wedstrijd bij elkaar op worden geteld om tot een winnaar te komen.

In de J5 waren het Thomas, Meerte, Amber Oomens, Megan en Justine die in actie kwamen. Heel veel ook onderling spannende partijen. Thomas was de grootverdiener dit toernooi. Hij werd eerste in het enkelspel en in het dubbelspel. Samen met Megan werd hij tweede een het gemengddubbel. De winst in het enkelspel was Thomas heel veel waard. Eindelijk wist hij in een spannende partij van deze tegenstander te winnen.  In het damesdubbel bleken Meerte en Amber ongenaakbaar. Zij verloren geen enkele set. Justine leek hard op weg om het enkelspel op het naam te schrijven, maar helaas bleek haar tegenstandster over net iets meer power de beschikken.

Ook dit toernooi is weer achter de rug. Over 3 weken is het RJC van TFS waar iedereen weer opnieuw kans maakt op de prijzen.

Deze week zijn de laatste trainingen van 2015. In de kalender op deze website kun je zien wanneer de trainingen in 2016 weer gaan beginnen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.