Buitentrainingen een succes

Twee keer per week wordt er door de deelnemers in de buitenlucht gewerkt aan onder meer de conditie en kracht. Veel aandacht is er voor het voetenwerk. Een dubbel parkeervak dient nu als een badmintonveld. Weliswaar zijn ze iets kleiner (vooral korter), maar als speler heb je in ieder geval het gevoel dat het veld afgebakend is.

Bij het voetenwerk wordt veel aandacht besteed aan de splitstep en een goede afzet naar de diverse hoeken. Het daarna snel en in balans terugkomen uit de hoeken is de volgende uitdaging. Je ziet zeker vooruitgang bij de jeugd zolang ze hier gericht mee bezig zijn en de loopopdrachten niet te complex zijn. De hoop is natuurlijk dat ze dit straks meenemen de sporthal in als we weer met shuttles aan de slag kunnen.

Overigens was het afgelopen keer leuk dat het nagenoeg windstil was en er heuse partijtjes konden worden gespeeld al bleef soms het kleine beetje wind een behoorlijke soms lachwekkende rol spelen.

Nog 2 weken en dan zitten ook de buitentrainingen er weer op.

Op maandag 24 augustus gaat de Badmintonschool Barendrecht weer van start. Mochten er nu al belangstellenden zijn om straks te gaan deelnemen aan de training, kun je altijd even contact opnemen. Nadere berichtgeving over de mogelijkheden volgt nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.