Jaarlijks archief: 2020

Mooie wedstrijden in Amstelveen bij JM Zijderveld

Vanuit de BS Barendrecht namen Jessy Molier en Thomas van Duijvenbode deel aan de Junior Master van Zijderveld te Amstelveen.

Jessy speelde in het enkelspel U17 soms nog wisselvallig, maar kwam wel knap zijn poule door. Uiteindelijk moest hij in drie sets zijn meerdere erkennen in de tweede geplaatste. In de herendubbel samen met Thomas moesten zij gelijk aantreden tegen de favorieten Rens/Mees. Een verlies met 2x 21-15 biedt in ieder geval perspectief voor de komende toernooien. Thomas speelde in zijn enkelspel ook een goed toernooi. Na goede wedstrijden te hebben gespeeld in zijn poule was in de kwartfinale, de latere winnaar Rens, duidelijk een maatje te groot. Zowel Jessy en Thomas speelden beiden ook nog een gemengddubbel. Beiden strandden jammer genoeg in de eerste ronde.

Het eerstvolgende toernooi is RJC VELO over 2 weken waar Jessy hoopt zijn eerste plaats op de ranglijst in de J19 te kunnen verzilveren met een mooie beker.

Vanuit de BS zullen in ieder geval Thomas v.d. Boom, Thomas van Duijvenbode en Jessy Molier deelnemen.

Jessy Molier opnieuw naar winst bij RJC

Tijdens het RJC toernooi bij TFS Barendrecht wist Jessy Molier opnieuw de winst op te eisen zowel in het enkelspel als in het gemengddubbel met zijn zusje Megan. In het enkelspel hoefde hij dit heen geen enkele set in te leveren. Met nog alleen het RJC Velo te gaan, eind februari, kan hem de beker eigenlijk niet meer ontgaan.

Naast Jessy kwamen ook nog Liam Birahy, Thomas van Duijvenbode, Thomas van den Boom en Danique Kweekel in actie.

Liam speelde alleen het enkelspel en wist in zijn poule geen winst te behalen.

Thomas van de Boom kwam in zijn enkelspel sterk uit de startblokken en won met goed spel zijn eerste wedstrijd in de poule. In de volgende partij zakte zijn spel naar een bedenkelijk niveau waardoor zijn kansen om de poule door te komen verkeken waren. In de gemengddubbel strandde hij in de eerste ronde.

Thomas van Duijvenbode wist in zijn enkelspel de poule door te komen met bij vlagen goed en overtuigend spel. Zo anders was het op zondag. Te gehaast en te gedreven, waardoor slordigheden ontstonden en hij door de ondergrens heen zakte van zijn kunnen. In de herendubbel met Daniel Lamme wist hij ook verrassend de poule door te komen. Daarna werd in een goede driesetter helaas verloren. In de gemengddubbel met Danique werd in de eerste ronde verloren.

Danique speelde op zich geen slecht toernooi, maar wel nog wat te wisselvallig. In het enkelspel kwam ze helaas haar poule niet door. In de damesdubbel met Megan kwam ze wel verrassend in de finale en werd een mooie tweede prijs behaald.

Eind februari is het laatste RJC toernooi dit seizoen bij Velo. Daar hoop ik iedereen weer in actie te zien.